Samsung: niets mis met Galaxy S8 scherm

Auteur: , 4 Reacties
Galaxy S8 rood

Daar is menig gebruiker het toch niet mee eens...

Gezien de grote problemen rondom de Galaxy Note 7 vorig jaar is het niet gek dat enkele Galaxy S8-gebruikers extreem voorzichtig zijn met hun toestel en dubbelchecken op eventuele defecten. Des te irritanter is het wanneer je een defect vindt, en de fabrikant jouw klacht niet serieus lijkt te nemen.

Meerdere gebruikers meldden namelijk vrij recent dat hun Galaxy S8 het scherm wel in een erg rode tint weergeeft. Volgens The Investor ziet Samsung dit niet als een echte dealbreaker en wijst het er op dat de ‘slachtoffers’ dit probleem zelf kunnen verhelpen door bij in het instellingenscherm met de kleuroptimalisatie te friemelen.

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat het probleem zo gemakkelijk op te lossen is. De rode tint kan ook veroorzaakt worden door een defecte chip in het toestel waardoor de GPU niet meer correct werkt. Het is duidelijk dat Samsung (nog) niet meegaat in deze theorie.

De tech-gigant heeft verder weinig te klagen deze dagen, gezien de positieve ontvangst voor haar nieuwe vlaggenschepen. Hoe serieus het rode tint-probleem is, moeten we nog even afwachten, maar een totale escalatie zoals met de Note 7 lijkt er vooralsnog niet in te zitten.4 reacties

Als de GPU chip inderdaad defect is heb je gewoon garantie. Mocht het toestel voor de rest naar behoren functioneren gewoon een kwestie van tinten aanpassen wat ik sowieso al doe bij de blauwtinten.
@ffw88: als je google een gaat leren gebruiken dan zou je weten dat het aanpassen van tinten niet de oplossing is.

De GPU waarschijnlijk ook niet trouwens. Daarbij … “garantie” bij s7 schermen draaide ook op een teleurstelling uit ( google eens ) … dus dat is niet zo vanzelfsprekend als je doet lijken.
@dgh74: als je googled vind je ook 10 miljoen issues met de Iphone 7 terwijl vrijwel iedereen geen problemen kent ….
@turbobrick: psies … denk daar maar eens over na.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).