Samsung Note 7-gate 2.0 – Galaxy Note 9 vliegt in de fik

Auteur: , 6 Reacties
Boem

Heeft Samsung dan toch weer een fout gemaakt?!

Na een verschrikkelijk jaar voor Samsung door alle ontploffende Galaxy Note 7’s, heftige imagoschade en een succesvolle comeback lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf weer aan de afgrond te staan. Een Galaxy Note 9 is namelijk ontploft.

Dat stelt het slachtoffer, zo meldt de New York Post. Het apparaat van zo’n €1000 euro zou in haar handtas vlam hebben gevat en geheel in Amerikaanse stijl is het Zuid-Koreaanse bedrijf dan ook voor de rechter gesleept. Samsung zou ongetwijfeld hebben geleerd van het hele drama rondom de Galaxy Note 7, maar blijkbaar is er toch iets mis gegaan, al lijkt het hier om een eenmalig incident te gaan.

Toch is de vrouw ontzettend geschrokken want het hele drama vond plaats toen ze in de lift stond. Er zou tijdens de rechtszaak gezegd zijn dat de vrouw “een fluitend, schreeuwend geluid hoorde, waarna ze dikke rook uit haar handtas zag verschijnen.” Toen ze haar smartphone uit haar tas probeerde te halen, verbrandde ze haar hand.

In alle paniek en ondanks de heftige rook kon ze de liftknoppen vinden en eenmaal aangekomen in de lobby van het gebouw hielp een omstander haar met het onstabiele toestel. Het is niet bekend hoeveel de vrouw van Samsung eist ter vergoeding van de schade, maar reken maar dat daar een paar miljoen overheen zullen gaan.

Nogmaals, het lijkt hier om een incident te gaan omdat er nog geen berichten zijn van andere Galaxy S9’s die spontaan in de fik zijn gevlogen. Waarschijnlijk gaat het in dit geval daarom ook niet om een dramatische productiefout, zoals bij de Note 7.6 reacties

Weer één of andere gelukszoeker die over de rug van een eerder incident geld probeert te verdienen. Wat een non nieuws. Rapporteren jullie ook over iPhones die regelmatig in brand vliegen?
@wgaca: ja hoor gebeurd ook en zien we ook weleens verschijnen.
Er zijn miljoenen factoren die een rol spelen.
Goedkope rommel laders, powerbanks, knaken kabels en ga zo maar door.
Ja hoor, hier, hier en hier bijvoorbeeld. Daarbij zijn er absoluut natuurlijk veel meer Android-telefoons, dus zullen er statistisch gezien ook een stuk meer in de fik vliegen. Hoe dan ook, het gebeurt vaak genoeg. Ben het zeker met je eens dat deze dame ongetwijfeld een beetje geld probeert te rapen. Voor hetzelfde geld heeft ze hem gisteren in de magnetron gedaan of een oplader van een of ander shady outlet gebruikt, je weet het niet.
1 die het aan het licht brengt en heel internet staat vol
Ze zal er wel op zijn gaan zitten..
“Na een verschrikkelijk jaar voor Samsung door alle ontploffende Galaxy Note 7’s, heftige imagoschade en een succesvolle comeback lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf weer aan de afgrond te staan. Een Galaxy Note 9 is namelijk ontploft.”

Wat een journalistentaal weer. Kan het ook gewoon worden gebracht in plaats van dit soort superlatieven?

“Aan de afgrond”… zorg dat je je feiten goed op orde hebt … Techgigant Samsung heeft in 2017 een recordwinst van 53,7 biljoen won geboekt, omgerekend zo’n 40 miljard euro. Ik weet niet hoeveel geld jullie op de bank hebben staan, maar dit komt wat mij betreft niet in de buurt van “aan de afgrond”

En dan “Note 9 is namelijk ontploft”. Als een batterij defect raakt, door welke reden dan ook, waarbij hij uitzet en warmte produceert dan heet dat niet “ontploffen”. Probeer eens objectief nieuws te brengen en het, ja alweer, bij de feiten te houden. De batterij ontplofte niet, maar ontbrandde!

“Een explosie of ontploffing is een plotselinge vergroting van het volume van een hoeveelheid materie en het vrijkomen van energie op een gewelddadige manier, gewoonlijk gepaard gaand met het ontstaan van hoge temperaturen en het vrijkomen van gassen. Een explosie veroorzaakt schokgolven in het medium waarin hij optreedt.”

Zagen jullie schokgolven vrijkomen bij deze telefoon? Denk het niet Piet!

Check your facts! In plaats van mensen bang maken op basis van 1,ja slechts 1 gerapporteerd incident. Oftewel van horen zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).