Samsung onder vuur na ontploffende wasmachines

Samsung
Het explosieve gedrag van Samsung-producten beperkt zich niet enkel tot smartphones, zo blijkt.

2016 is een dramatisch jaar voor de Zuid-Koreaanse techgigant. Na het hele debacle met de Galaxy Note 7 is er opnieuw slecht nieuws voor het techbedrijf. Een serie wasmachines worden teruggeroepen in de Verenigde Staten vanwege ontploffingsgevaar. In totaal gaat het om 2,8 miljoen apparaten. Het nieuws kwam eind september aan het licht, maar nu is dus een terugroepactie in het leven geroepen.

Samsung moet deze terugroepactie uitvoeren nadat het Amerikaanse Consumer Product Safety Commission heeft bekendgemaakt dat 730 wasmachines waren ontploft. In totaal gaat het om 34 verschillende types die geproduceerd zijn tussen maart 2011 en november 2016.

De terugroepactie die op touw wordt gezet biedt consumenten diverse oplossingen. Zo kan men ervoor kiezen om het apparaat kosteloos thuis te laten repareren. Daarbij wordt een extra jaar garantie afgegeven. Als tweede optie kan de consument ervoor kiezen om op kosten van Samsung een nieuwe wasmachine uit te kiezen. Als derde mogelijkheid kunnen gedupeerden ervoor kiezen om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *