Samsung onthult nieuwe snelste mobiele processor

Samsung onthult nieuwe snelste mobiele processor
In aanloop naar de onthulling van de Galaxy Note 10 komt Samsung alvast met een voorproefje.

En dat voorproefje is een mobiele processor. Vermoedelijk gaan we deze chip ook zien in de Galaxy Note 10. De processor luistert naar de naam Exynos 9825. Het is de eerste chip van Samsung die gebruik maakt van een 7-nanometer EUV. Dit laatste staat voor extreem ultra-violet. De Koreanen onthulde deze techniek vorig jaar oktober.

De onthulling ging gepaard met geringe informatie. Zo is nog niet alles bekend over de nieuwe chip. De nieuwe Exynos 9825 deelt zijn Cheetah M4 kernen en Mali-G76 GPU met de 9820. Voor nu is enkel bekend dat de nieuwe 9825 natuurlijk sneller is. Hoeveel sneller de chip werkt is op dit moment nog onbekend. Wel is duidelijk dat de GPU op een hogere kloksnelheid al draaien. Dat komt het gamen op een smartphone ten goede.

Samsung rust zijn toptoestellen traditiegetrouw uit met de eigen Exynos-chips. Het verschilt echter per markt. Zo krijgt de Verenigde Staten altijd een Qualcomm chip. De verwachting is Samsung de Qualcomm Snapdragon 855 gaat gebruiken in de Galaxy Note 10 voor de Verenigde Staten.

De onthulling van de nieuwe smartphone is vandaag tijdens een event in New York City, als het in Nederland ongeveer 23:00 is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *