Samsung onthult onbreekbaar smartphone scherm

Samsung onthult onbreekbaar smartphone scherm
Gooi je telefoon naar hartelust op de grond!

Samsung Display heeft de uitvinding voor klunzen die vaak een smartphone laten vallen. De Zuid-Koreanen hebben namelijk een onbreekbaar OLED-scherm ontwikkeld. Het techbedrijf heeft dit voor elkaar gekregen door een flexibel plastic OLED-paneel te ontwerpen. Bij een val zal het scherm dus niet in duizend stukjes uiteen spatten.

Tijdens tests heeft Samsung dat zelf ondervonden. Roepen dat je scherm onbreekbaar is doe je namelijk niet zomaar. Met een duurtest liet Samsung het scherm 26 keer vallen van 1,2 meter hoogte. Er was een kraakje waarneembaar. Later werd het scherm van 1,8 meter hoogte naar beneden geflikkerd. Wederom geen schade.

Normaal gesproken heeft een scherm een glazen beschermlaag. Dat is uiteraard gevoelig voor beschadigingen bij een val. Doordat dit display een flexibele plastic beschermlaag heeft, is het nagenoeg onmogelijk om het product te beschadigen. In een demonstratievideo laat Samsung zien dat zelfs een rubberen hamer geen schade kan toebrengen aan het scherm. Wat zou er gebeuren als je er met een tank over gaat rijden?

[gv data=”m_innzQWrAE”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *