Samsung onthult twee nieuwe midrange Galaxy-toestellen

Galaxy-E5-E7
De populaire Galaxy-smartphoneserie van Samsung wordt uitgebreid met de E-lijn, die bestaat uit twee fonkelnieuwe toestellen.

De Galaxy E5 en E7 zijn haast hetzelfde toestel, met als grootste verschil dat het scherm van de E7 5,5-inch is, en dat de E5 het met 5-inch moet doen. Ook de camera van de E5 is met acht megapixels wat lager dan de dertien megapixelcamera van de E7. Het werkgeheugen van de Galaxy E5 bedraagt 1,5GB, en dat van de E7 is 2GB groot. Op deze kleine verschillen na zijn de twee toestellen dus nagenoeg identiek.

Geen metaal, wel kunststof
Beide toestellen hebben een Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1280x720p. Ze draaien op Android 4.4 en zijn 7,3 mm dik, zo schrijft Samsung. De E7 draait op een quadcore Qualcomm Snapdragon 410. Naast de ingebouwde 16GB aan opslagruimte zijn ze allebei uit te breiden met een microSD-kaart. De twee nieuwe Galaxy’s hebben een kunststof behuizing, al doet het design wel denken aan dat van de Galaxy Alpha, die een metalen behuizing genoot.

Samsung-Galaxy-E5-E7

India?
Wanneer en of de toestellen naar Europa/Nederland komen is nog niet bekend. Ook heeft Samsung op het moment van schrijven nog geen prijs bekend gemaakt voor de Galaxy E5 of E7. Opvallend is dat de twee toestellen tijdens een speciaal evenement in India werd aangekondigd, en niet op de grote techbeurs CES die op dit moment in volle gang is. Dit zou kunnen betekenen dat Samsung haar pijlen met deze twee toestellen op de Indiase markt richt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *