Samsung patent toont nieuwe plek voor vingerafdruksensor

Auteur: , 3 Reacties
Patent

De plek van de sensor is verhuist.

Diverse smartphones beschikken tegenwoordig over een vingerafdrukscanner. Deze zit doorgaans op de voorkant van toestel. Via bijvoorbeeld je duim kun je gebruik maken van de feature. Samsung gaat het anders doen, mochten ze dit patent naar hun smartphones brengen. Het patent toont een vingerafdruksensor op de achterkant van een smartphone.

Met het beethouden van een smartphone bevinden je vingers zich al achter het toestel. Het idee om een vingerafdrukscanner dan ook hier te plaatsen lijkt geen slecht plan. Het ontgrendelen van een smartphone, of een andere handeling dat gebruik van de scanner vereist, moet op deze manier natuurlijker aanvoelen. Toch maakt het uiteindelijk niet heel veel uit of een vingerafdrukscanner nu op de voor- of achterkant zit.

Daarnaast toont het patent een grotere sensor. De huidige scanner van Samsung zit bij de Galaxy S7, net zoals bij de iPhone, verwerkt in een fysieke knop op de voorzijde van de telefoon. Of het patent daadwerkelijk gebruikt gaat worden is altijd even afwachten. Vaak duiken veel patenten op, maar worden deze uiteindelijk niet allemaal gebruikt. (via Patently Mobile)3 reacties

Scanner aan de achterzijde bestaan al een tijdje hoor Huawei, LG bijvoorbeeld. Sony heeft het tenminste goed bekeken door de scanner in de power button te integreren.
handig wanneer je telefoon op de tafel ligt of in een autohouder…
Ik ben nog niet tevreden over de vingerafrdukscanner. In ieder geval niet bij die van mijn Iphone 6. Code intoetsen is even snel en werkt wél altijd in tegenstelling tot de vingerafdruk. Geen idee of dit vandaag de dag al is verbeterd bij meer recente toestellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).