Samsung patenteert bijzondere scanner achter scherm

Samsung
Wat onderscheidt Samunsung van de concurrentie?

Eerder deze week verscheen er het gerucht dat Samsung een optische vingerafdrukscanner achter het scherm had gepatenteerd. De verwachting was überhaupt al dat de Galaxy S10 over deze technologie zou beschikken, maar een nieuw patent zaait de nodige verwarring. Dit nieuwe Samsung patent toont namelijk aan dat de fabrikant bezig is met een geavanceerde vingerafdrukscanner.

Reguliere vingerafdrukscanners achter het scherm zijn slechts op een enkel deel van het display actief. De geavanceerde technologie moet ervoor zorgen dat je vinger op werkelijk elk stukje van het scherm herkend moet worden. De smartphone verhoogt de helderheid van het scherm zodra de vinger in contact staat met het scherm, om vervolgens je vinger af te lezen.

Samsung patent

De nieuwe sensor moet, ten opzichte van de huidige optische scanners, een stuk accurater werken. Daarnaast is het ook een stukje gebruiksgemak dat hij overal op het display moet werken. Als laatste reden is natuurlijk de snelheid belangrijk; ook dat aspect is beter dan bij de huidige optische scanners.

Op de afbeelding is te zien dat er op het scherm iets aanwezig is dat lijkt op een inkeping. Zoals we vanochtend echter al berichtten is de kans klein dat we ooit een Samsung-smartphone met notch zullen zien. (via Letsgodigital)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *