Samsung presenteert snelste én grootste SSD

samsung ssd van 16 TB
Sterker, hoger, sneller, het is de Olympische gedachte en IOC hoofdsponsor Samsung doet er lekker aan mee met de presentatie van twee nieuwe SSD’s. De een heeft de grootste opslagcapacitieit, de ander is het snelst.

De PM1633a is goed voor 15,36 terabyte opslagruimte. Dat is vier keer zoveel als de twee huidige koplopers van Samsung en Sandisk, die beide ongeveer 4 TB op kunnen slaan. Waarschijnlijk bestaat het geheel uit een combinatie van enkele honderden van de 256 GBit flashkaarten die Samsung onlangs heeft aangekondigd. Verwacht deze opslag voorlopig nog maar niet in je eigen laptopje. De units moeten in een rack gehangen worden en zijn voornamelijk gericht op datafarms en providers die op zoek zijn naar JBOF (just a bunch of flash).

Maar alleen groot is natuurlijk niet goed genoeg. Samsung wil alles winnen. Dus kwamen ze ook met de snelste flashdrive. Deze PM1725 kan 1 miljoen input/output handelingen per seconde lezen (IOPS), bij het schrijven gaat het wat minder snel: 120.000 handelingen. Maar dan kun je nog 5,5 GB per seconde wegschrijven. Ook deze schijf hoef je voorlopig niet in je huis-tuin-en-keuken pc’tje te verwachten. Maar wel in je serverpark, waar Samsung vijf jaar gebruik garandeert met een doorvoer van 32 Tbyte per dag.

Nu nog hopen dat ze betere reclames gaan verzinnen voor hun SSDs.

3 reacties

  1. Je kan wel zeggen dat de reclame slecht is, maar ik heb al enkele jaren retail ervaring en ieder keer kreeg je hetzelfde vraag te horen “wat is ssd, hoe snel is het?”

    En deze reclame is perfect voor zulke mensen. Ik vind het zelf wel amateuristisch, maar goed genoeg voor de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *