Samsung rolt Galaxy S6 beveiligingsupdate uit in Nederland

Samsung Galaxy S6 update
Ook na drie jaar wordt de Galaxy S6 (verrassend) niet vergeten.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn meer dan drie jaar oud op dit moment, een leeftijd waar je bij de meeste smartphonefabrikanten niet meer hoeft te rekenen op updates. Althans, wanneer je een Android hebt. Hoewel Samsung eerder heeft aangegeven dat het geen reguliere beveiligingsupdates meer zou geven aan het vlaggenschip uit 2016, hadden wij de hoop al opgegeven.

Samsung blijkt echter een update uit te rollen die de beveiligingspatch van juni 2018 met zich meebrengt. De update komt zowel naar de reguliere Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge en is op dit moment beschikbaar in enkele Europese landen, waaronder Griekenland, Polen, Bulgarije, Roemenië én Nederland.

Verwacht echter niet al te veel van de update, behalve dat je beveiliging weer volledig up-to-date is. Het is al vrij bijzonder (helaas) dat de toestellen voorzien worden van een update op deze relatief oude leeftijd.

Wil je zelf kijken of je de update al kunt downloaden, ga dan naar het instellingenscherm en klik op ‘Software update’ en tik op ‘Download updates handmatig’. Wanneer je de update kunt downloaden, verschijnt deze vanzelf op je scherm.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *