Samsung S 20 serie: geen 3 maar 4 toestellen?

Auteur: , Geen reacties

Hoe belangrijk is 'refresh rate' eigenlijk?


De doorgaans zeer betrouwbare Samsung-volger Ice Universe heeft weer voor opschudding gezorgd. Met een zeer korte Tweet geeft hij een hele nieuwe wending aan de geruchtenstroom over de Samsung Galaxy S20 serie die op 11 februari gelanceerd wordt. Hij Tweette het volgende:

Er vallen twee zaken op. Allereerst spreekt hij over de Samsung Galaxy Note20. Na de eerdere spraakverwarringen werd ervan uitgegaan dat de Samsung Galaxy S20 het instapmodel zou worden, waarna de Samsung Galaxy 20 Plus de opvolger van de huidige S-serie zou zijn en de Samsung Galaxy 20 Ultra de opvolger van de huidige Note-serie zou zijn. Dit lijkt nu weer anders te liggen.

In een eerder lek van de specificaties, dat de officiële specificatielijst zou betreffen zien we namelijk dat voor alle S20-varianten een, volgens de specificatielijst, gelijk refresh rate van 120 Hz zou worden geleverd. Bovendien valt daar de naam Galaxy Note 20 niet. Er zou dus sprake zijn van een vierde toestel.

Daarnaast heeft Samsung klaarblijkelijk verschillende technieken voor het verwerken van 120 Hz beeldverversing ontwikkeld. De beeldverversing kun je vergelijken met het aantal frames per seconde in een filmpje. Hoe hoger hoe natuurlijker en gedetailleerder de weergave.

Met 120 Hz zet Samsung een nieuwe standaard, waarbij experts vrezen voor het stroomverbruik dat met deze helderheid gepaard gaat. Elke verversing kost immers energie. Er zou daarom zelfs een mogelijkheid komen om de refresh rate vrijwillig te verlagen om zo energie te sparen.

Wat de verbetering in de techniek inhoudt is verder nog de vraag, maar de conclusie dat de toepassing efficiënter wordt ligt voor de hand. Immers, inhoudelijk legt Samsung met 120 Hz de standaard nu al veel hoger dan veel concurrenten, dus daar lijkt investeren in verdere verbetering (nog) niet voor de hand te liggen.

Het wordt dus misschien toch weer verrassend op 11 februari.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).