‘Samsung smartphone met Android Go naar Europa’

Samsung
Ook helemaal klaar met peperdure toestellen? Dit is je kans.

Hoewel Samsung de laatste jaren flink heeft gewerkt om haar imago bij te schaven, was het lang niet altijd fantastisch wat de hoge heren verzonnen in het hoofdkantoor. Gelukkig zijn de smartphones op dit moment van hoge kwaliteit, maar komen ze ook met een flink prijskaartje.

Voor iedereen die ook geen honderden euro’s wil neerleggen voor een toestel dat reguliere updates krijgt, loont het zich om de Samsung smartphone met typenummer SM-J260G in de gaten te houden. Het gerucht gaat namelijk dat dit om een Android Go toestel gaat dat ook uitgebracht zal worden in Europa.

Android Go is een lichte, aangepaste variant van het mobiele besturingssysteem dat gebaseerd is op Android 8.1 Oreo. Toestellen met 1GB RAM of minder komen hiervoor in aanmerking. Het systeem is zo geoptimaliseerd dat gebruikers minder data nodig zullen hebben aan updates bijvoorbeeld.

Oorspronkelijk zou Samsung het goedkope toestel testen in budgetlanden als India, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka, maar volgens Sammobile is er ook ruimte om de smartphone in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uit te brengen. Ook Zuid-Amerikaanse en Aziatische markten worden niet overgeslagen, om zo te kijken hoe deze markten reageren op een Android Go smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *