Samsung-smartphones ontgrendelen met een tekening

Samsung-smartphones ontgrendelen met een tekening
Naast swipen, kloppen, tappen en tikken wil Samsung binnenkort ook smartphones laten ontgrendelen door een tekening te maken.

Ben je niet bepaald de tweede Bob Ross? Geen probleem, het nieuwe ontgrendel-patent van Samsung draait om een eenvoudige handeling: in een vloeiende beweging minstens één kruising op het beeldscherm tekenen. Volgens de patentaanvraag maakt het niet uit welke vorm je maakt, als er maar een kruising in voorkomt.

Een andere interessante functie van de creatieve unlock-methode is het activeren van apps. Wil je bijvoorbeeld Facebook openen? Maak dan een figuur met drie kruisingen. Hetzelfde geldt voor het activeren van hardware, zoals de camera. De patronen kun je naar eigen voorkeur instellen.

Wellicht kan deze functie ook de vingerafdrukscanner van Samsung vervangen, hier is namelijk niet iedereen tevreden over.

Let's draw happy clouds

3 reacties

  1. ”Naast swipen, kloppen, tappen en tikken wil Samsung binnenkort ook smartphones laten ontgrendelen door een tekening te maken.”

    Vergeet scannen niet.

  2. “Volgens de patentaanvraag maakt het niet uit welke vorm je maakt, als er maar een kruising in voorkomt” -> lijkt me dan niet echt veilig eigenlijk :-s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *