Samsung smeekt om exclusieve apps

Auteur: , Geen reacties
Samsung Tizen Apps

En daar heeft het bedrijf een flinke zak met geld voor over.

Samsung wil met het besturingssysteem Tizen de markt gaan veroveren. De software moet op den duur Android gaan vervangen op haar eigen smartphones, maar echt soepel verloopt die overgang nog niet. De software van Samsung beschikt namelijk over bijzonder weinig (exclusieve) applicaties. Door een flinke beloning uit te delen aan ontwikkelaars moet hier verandering in komen.

Samsung heeft een speciaal programma ontwikkeld genaamd het ‘Tizen Mobile App Incentive Program’. Met een totaalbedrag van 9 miljoen dollar aan prijzengeld moet dit ontwikkelaars stimuleren om in de periode van februari tot en met oktober 2017 apps te ontwikkelen voor het zorgenkindje van het Zuid-Koreaanse techbedrijf.

Bouw je een succesvolle app en komt deze in de lijst van 100 populairse Tizen-apps, dan ontvang je als ontwikkelaar tot wel 10.000 dollar per app. Geen slechte investering als je het ons vraagt. Geïnteresseerden kunnen zich in januari op de Tizen-website aanmelden voor het lucratieve project.

De timing van Samsung is niet geheel verrassend. Het lijkt namelijk een reactie op de beslissing van Google om zelf smartphones te ontwikkelen. Met de Google Pixel en Pixel XL moeten externe bedrijven zoals Samsung overbodig worden voor het bedrijf uit Silicon Valley.

Ondanks de moeite die Samsung steekt in het op de kaart zetten van Tizen, is het nog maar de vraag of het besturingssysteem ooit succesvol wordt. Samsung heeft immers jarenlang geteerd op de kracht van de Android-software, waarmee het grote successen heeft geboekt. Denk hierbij aan de Galaxy S- of Note-lijn, alhoewel laatstgenoemde met de Note 7 voor een explosief imagoprobleempje heeft gezorgd. Wij worden in ieder geval nog niet enthousiast van de beschikbare Tizen-smartphones.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).