‘Samsung start oorlog in strijd om RAM-geheugen’

Galaxy S7
Wie heeft de grootste?

Meer mogelijkheden door meer RAM geheugen. Het is uiteindelijk de vraag of je het daadwerkelijk nodig hebt. Zo heeft de iPhone 7 slechts 2 GB (Plus 3 GB) RAM geheugen. De toestellen werken echter op een op maat gemaakt besturingssysteem waardoor meer geheugen niet per se beter is.

In dit nieuwe wedstrijdje ver plassen was het OnePlus die dit jaar de aandacht op zicht vestigde. De OnePlus 3 kreeg 6 GB aan RAM geheugen met zich mee en dit werd dan ook uitgebreid bekendgemaakt door de marketingmensen van de telefoongigant. Uiteindelijk bleek al dat RAM geheugen geen garantie voor een supersnel toestel en moest er zelfs een software update aan te pas komen om verbeteringen aan het RAM-management door te voeren.

Als we deze nieuwe geruchten mogen geloven is het echter Samsung die in 2017 een ware oorlog gaat ontketenen. Een bron uit China spreekt namelijk over 8 GB RAM voor de nieuwe Samsung Galaxy S8. Sommige basic computers of laptops beschikken vandaag de dag niet eens over zoveel geheugen. Als het gerucht blijkt te kloppen zal de Galaxy S8 de eerste Samsung-smartphone zijn met dit aantal RAM-geheugen.

Samsung heeft nog niets losgelaten over het nieuwe vlaggenschip. Het is ook nog steeds niet bekend wanneer de Galaxy S8 zal worden onthuld. Men verwacht dat de Zuid-Koreaanse techgigant tussen februari en april het doek zal trekken van de high-end smartphone.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *