Deze vindingen presenteert Samsung op techbeurs CES 2019

Samsung-ces-2019-innovaties
Telefoongigant onthult acht innovaties met kunstmatige intelligentie.

De CES techbeurs, die vanaf 8 januari in Las Vegas wordt gehouden, is voor veel merken het echte begin van het nieuwe jaar. Zij geven dan een voorproefje van ontwikkelingen die je het komende jaar mag verwachten. Of je deze producten straks echt in de winkel kunt zien liggen blijft altijd de vraag. Dat maakt de beurs juist zo leuk en belangrijk. Samsung heeft inmiddels bekend gemaakt welke producten zij willen presenteren. Hun thema is kunstmatige intelligentie en houden met 8 nieuwe vindingen de meest uitgebreide presentatie tot nu toe op de CES. Wij geven alvast een overzicht.

Tisplay
Tisplay is een uitvinding voor livestreamers. Terwijl jij aan het streamen projecteert deze innovatie automatisch advertenties of afbeeldingen op jouw kleding. Dat moet eruit gaan zien alsof de afbeeldingen in de kleding zelf zijn verwerkt.

aiMO
aiMO is een AI-toepassing op jouw smartphone om geluid op te nemen zoals het menselijk oor dat zou horen. Zo maak je, als je een telefoon met hoesje gebruikt, opnames van hogere kwaliteit en met een natuurlijkere klank.

Medeo
Medeo maakt het mogelijk om video’s gelijktijdig te editten en op te nemen. Zo kun je direct live beelden en eerder opgenomen beelden combineren. In onderstaand filmpje zie je dat het beste.

[gv data=”yGn8z58rZ84″][/gv]

Prismit
Prismit is een service die op basis van jouw zoekopdrachten direct de 5 berichten zoekt die met elkaar de meeste context of het beste antwoord op jouw vraag geven. Dit in tegenstelling tot Google en andere zoekmachines die resultaten baseert op ‘meest gezocht’, ‘populairst’ etc.

Parfum Blender
Parfum Blender. Met deze persoonlijke ‘neus’ hoef je alleen maar jouw favoriete geuren te fotograferen. Op basis van de foto’s selecteert deze toepassing de ingrediënten en stelt hij een recept voor jouw ultieme parfum op. Dit kun je met de parfum blender direct mixen door de bijgevoegde geurwaters. Ook kun je jouw parfum zelf aanpassen als de geur toch anders kan of moet.

Alight
Alight is een bureaulamp die zich op basis van een camera en sensoren richt op jouw activiteiten. Afhankelijk van het tijdstip, jouw inspanningen en activiteit stelt hij het licht zo in dat je een optimale kijkervaring krijgt terwijl je jouw ogen zo min mogelijk belast.

Snailsound
Snailsound is een hoortoepassing voor mensen met gehoorproblemen. De toepassing bestaat uit een app en een tool voor het oor. Met de tool doet de app een aantal gehoortesten. Door middel van AI inventariseert de app welke delen van het gehoor verbeterd kunnen worden. Vervolgens zorgen app en tool ervoor dat de nodige tonen versterkt worden en de achtergrondgeluiden gedempt. Zo horen mensen natuurlijker en loopt het oor minder schade op.

Girin Monitorstandaard
De laatste innovatie is de Girin monitorstandaard. Met deze dynamische desktop-houder plaats je jouw monitor altijd op de juiste afstand en hoogte. Doordat je vaak verkeerd zit zullen jouw hoofd en nek zich vanzelf naar de goede stand aan (moeten) passen. Zo bewaak je jouw lichaamshouding en de kwaliteit van jouw ogen.

[gv data=”KZ0ClW6wh_c”][/gv]

Op het gebied van TV’s, waar Samsung dit jaar mee scoorde, zien we nog geen nieuwe ontwikkelingen in de presentatielijst staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *