Samsung The Frame 2018 – Dit is er nieuw

Zoek de TV
Zie jij de TV in het plaatje? Nee? Dat is precies de bedoeling.

Ik en mijn vriendin botsen er regelmatig over: het formaat van de TV. Ik wil zo groot mogelijk, zij wil subtiel en minder opvallend. Why not both? The Frame 2018 van Samsung moet een revolutionaire manier zijn om dit probleem op te lossen. Het is een TV en schilderij in één en de uitvoering van dit jaar krijgt er een hoop snufjes bij.

Vorig jaar lanceerde Samsung hun eerste The Frame, een solide TV van 55 inch (2.399,- Euro) of 65 inch (3.199,- Euro) die schilderijen en andere kunstwerken afbeeldt als je geen TV aan het kijken bent.

De verrassend innovatieve TV beschikt over bewegings- en helderheidssensoren zodat hij automatisch kan schakelen tussen de TV- en schilderij-stand of zelfs helemaal uit kan gaan. Tegelijkertijd past The Frame zijn helderheid aan op de ruimte, zodat het beeld op een echt schilderij (inclusief bijbehorende fysieke lijst) lijkt.

Maar in 2018 zijn UHD en HDR natuurlijk niet meer genoeg; The Frame 2018 is een 4K TV uitgerust met Bixby, Samsung Smart Hub en Samsung SmartThings en een gigantisch assortiment aan kunstwerken. Waar je bij het origineel ‘slechts’ kon kiezen uit zo’n 100 schilderijen, zijn er nu al 1000 stukken te bewonderen. Daarnaast kun je in de ‘Art Store’ nog meer kunstwerken krijgen/aanschaffen.

Tot slot heb je naast de originele maten ook nog twee kleinere uitvoeringen waar je uit zou kunnen kiezen. The Fram 2018 is beschikbaar in 43, 49, 55 en 65 inch voor respectievelijk €1.499,-, €1.899,-, €2.199,- en €2.999,- euro. Oh, en mocht 4K nog niet scherp genoeg voor je zijn, dan is er altijd nog dit 8K QLED bakbeest van Samsung.

5 reacties

  1. Het ziet er op de foto’s wel mooi uit, maar aangezien het een LED-TV betreft, zal ‘ie altijd licht geven als ‘ie aanstaat en dus altijd blijven opvallen. Daarom zijn die LCD-fotolijstjes ook nooit een succes geworden, je ziet gelijk dat ’t digitale schermpjes zijn. Het wordt pas echt interessant als de display a la e-paper zonder backlight kan functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *