Geen woorden voor de Samsung The Wall Luxury…

samsung-the-wall-luxury
Wellicht kan je met de opbrengst van jouw schilderijen de aankoop financieren?

Samsung presenteerde zijn nieuwst tv, die op alle fronten de top van de markt wil bereiken. Waar de eerdere versie van The Wall, zoals het gevaarte simpelweg heet, met 146 inch al hoge ogen gooide en alleen voor bedrijven bleek te zijn gaat Samsung het nu nog groter aanpakken. Schrik niet, de meest uitgebreide versie van Samsungs The Wall is 292 inch in 8K beeldresolutie.

Het toestel is ondanks de enorme afmetingen slechts 30 millimeter dik en Samsung garandeert 100.000 branduren voor de Pixels op het microLED-scherm, dat betekent dus dat je dit monster 11 jaar onafgebroken kunt laten spelen. Specialisten schatten dan ook in dat deze tv vooral ook gebruikt kan worden om afbeeldingen van kunst te projecteren. Sterker nog, als wachtstand kun je kiezen voor een display dat je kunt vullen met zelfgekozen kunst in een digitale lijst. Deze zie je dan als je de tv verder niet gebruikt. Overigens geeft Samsung aan dat The Wall Luxury uiteraard uitmuntend geschikt is om tv te kijken en te gamen. Aangezien er nog niet veel 8K-content gemaakt wordt heeft Samsung een ‘upscaler’ ingebouwd die het beeld door middel van kunstmatige intelligentie en zelflerende technieken opschroeft naar 8K-resolutie.

samsung-the-wall-luxury

Daarnaast moet Quantum HDR technologie ervoor zorgen dat de beeldkwaliteit levensecht en zeer gedetailleerd is. Bij zo’n adembenemende tv hoort natuurlijk ook adembenemend geluid. Samsung is dan ook met twee absolute topmerken, Harman Luxury Audio en Steinway Lyngdorf, in gesprek om de audio te verzorgen. Daarbij zal de The Wall Luxury voorzien zijn van alle mogelijke technische snufjes, zoals home automation, connectiviteit met domotica en mogelijkheden om het scherm op afstand te besturen.

Zoals gezegd is dit monster van een tv het topsegment van een hele serie. Deze begint met een naar verhouding bescheiden exemplaar van 73 inch met 2K resolutie. De lijn is vanaf juli te bestellen en hoewel de prijzen nog niet bekend zijn kennen we de reputatie van Samsung op dat gebied. We gaan er dus vanuit dat voor deze aanwinst een flink kapitaal nodig is. Klein geluk, als het apparaat eenmaal binnen staat heb je toch geen plek meer voor die Rembrandt van oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *