Samsung toestellen nemen selfies voor schermhelderheid

Lachen!
Apart?

Samsung ken je natuurlijk van haar uitstekende toptoestellen die het aflevert. Zo staat de Galaxy S-serie al jaren zijn mannetje en weet de Galaxy Note-reeks iedere phabletfanaat te charmeren. Samsung produceert echter veel meer dan enkel dure toppers; ook de midrange Galaxy A-serie en goedkope Galaxy J-serie zijn wereldwijd erg populair.

De Galaxy J-modellen zijn relatief erg goedkoop, maar is dan ook niet zo geavanceerd als andere Samsung-smartphones. Om kosten te besparen worden er af en toe enkele onderdelen weggelaten. Een van de onderdelen is de lichtsensor bij onder meer de Galaxy J8. Deze sensor regelt onder meer de automatische schermhelderheid van telefoons.

Toch heeft Samsung daar wat op gevonden. Volgens SamMobile is het bedrijf op dit moment bezig met het uitbrengen van een update waardoor je wél automatische schermhelderheid kunt activeren. Tijdens het gebruik zal de J8 een selfie maken om te kijken hoeveel licht er nodig is.

Voor alle privacywaakhonden: wees gerust, Samsung meldt dat deze foto nergens zal worden opgeslagen. Zodra de telefoon klaar is met het analyseren van zijn omgeving verwijdert hij het plaatje. Nogal een aparte oplossing, maar wij zijn vooral benieuwd of het in de praktijk fatsoenlijk werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *