Samsung trekt de stekker uit Chinese smartphones

Logisch of vreemd?
Samsung wil geen gezichtsverlies meer lijden in China.

Elektronica wordt doorgaans in Azië geproduceerd en er is een grote kans dat in elk geval een deel van de onderdelen in je smartphone uit China komt. Samsung is daarentegen opgehouden met het produceren van smartphones in het gigantische land.

De laatste fabriek stond in de Chinese stad Huizhou, maar ook die faciliteit wordt volgens het Zuid-Koreaanse miljardenbedrijf gesloten, zo blijkt uit een bericht van Reuters.

De reden voor het stoppen van de Chinese productie van smartphones heeft overigens niets met verschrikkelijke arbeidsomstandigheden te maken of zo. Samsung zou zo veel concurrentie ondervinden door Chinese prijsvechters dat het geen reden meer ziet om in China te produceren.

En volgens Reuters is die concurrentie moordend, want Samsung zou in totaal nog maar een marktaandeel van 1% hebben in het Aziatische land. Tja, dat is behoorlijk dramatisch, gezien het feit dat bijvoorbeeld de iPhone X in 2018 wereldwijd al een marktaandeel van 3,5% had. Dat is dus één toestel met drie keer zo hoog marktaandeel als het grootste smartphonemerk ter wereld in China heeft.

Het nieuws komt een dag nadat Huawei bekend maakt dat de Mate 30 (Pro) belachelijk goed gaat in eigen land. Overigens is het niet plotseling dat Samsung de productie in China staakt; het miljardenbedrijf is al langer aan het investeren in productiefaciliteiten in andere lagelonenlanden.

Lees ook: Waarom Samsung deze maand dreigt stil te liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *