Samsung verdient minder aan smartphones: winst daalt hard

Samsung-dalende-winst
De kwartaalcijfers van Samsung zijn niet om over naar huis te schrijven. Vooral de tegenvallende verkoopcijfers van smartphones zijn de reden dat de winst vergeleken met vorig jaar zo laag uitvalt.

Samsung presenteerde vannacht de cijfers van het eerste kwartaal van 2015. Daaruit bleek dat er maar liefst 39 procent minder nettowinst gemaakt werd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het begin van dit jaar leverde Samsung 3,9 miljard euro op, terwijl dit na de eerste maanden van 2014 nog 6,48 miljard was.

Telefoons
De hoofdschuldige voor deze tegenvallende cijfers is de smartphonetak van het bedrijf. Zij brachten 2,33 miljard in het laatje, terwijl dat vorig jaar nog 5,48 miljard euro was. Alle hoop is gelukkig nog niet verloren, zo blijkt. Zo werd er in het eerste kwartaal van 2015 iets meer winst geboekt dan in de laatste twee kwartalen van 2014, toen er zo’n 2 miljard door de mobiele tak van Samsung verdiend werd.

Hoop voor het tweede kwartaal
Het tweede kwartaal moet volgens Samsung dan ook een hoop goedmaken, en de Galaxy S6 en S6 Edge moeten dit voor elkaar zien te boksen. Deze twee populaire smartphones verschenen immers pas in april, dus zullen we bij de volgende kwartaalcijfers pas zien wat de invloed van deze twee toestellen was op de winst van Samsung. Tegelijkertijd houdt het bedrijf er rekening mee dat de verkoop van telefoons in de lagere en midden-prijsklasse afneemt.

Meer weten over de kwartaalcijfers van Samsung? Bekijk dan hier hun rapport.

Nog geen reacties

  1. -Gefixt-

    On topic:
    Ik heb heel die Samsung hype nooit begrepen, het Samsung design is weinig vernieuwend, lijkt veel op Apple producten en hun producten zijn ook nog redelijk aan de prijs. Ik vermoed marketing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *