‘Samsung vermijdt notch, plaatst camera achter scherm’

Auteur: , 5 Reacties
Boem

Wat een vernieuwing zou dit zijn.

Het jaar 2018 gaat waarschijnlijk de boeken in als een ‘overgangsjaar’ wat betreft de smartphonemarkt. Met overgang doelen we natuurlijk op de ‘notch’ of ‘inkeping’. Dit vaak foeilelijke aspect van een smartphone zorgt voor relatief meer scherm, maar valt bij lang niet alle consumenten in de smaak. Ook Samsung herkent zich hierin en gaat er niet aan beginnen.

In plaats daarvan maakt de smartphonefabrikant de toestelranden van haar smartphones zo klein mogelijk, zonder dat daar een inkeping aan te pas komt. De volgende stap is echter het verwijderen van componenten uit deze rand om hem verder te verkleinen. Samsung Display werkt eraan om de sensoren aan de voorkant achter het scherm passend te krijgen.

Deze informatie is afkomstig van ‘leaker’ Ice Universe, een Twitter-account waar al meerdere scoops zijn bekendgemaakt. De foto van Ice is gemaakt tijdens een besloten sessie van Samsung Display. Het onthulde verschillende sensorintegraties waar aan gewerkt wordt.

In totaal zijn er vier sensortechnieken die achter het scherm verwerkt worden op termijn. De meest belangrijke is de camerasensor. Een andere interessante technologie is de vingerafdrukscanner onder het scherm. Al met al genoeg technologie om ons op te verheugen.5 reacties

Als je de notch nu gewoon weghaalt. Shur er zit dan een klein camera’tje en een gleufje in je scherm. Valt minder op dan de notch. Nooit begrepen waarom dit niet wordt gedaan.
doe toch net zoals bij doorzichtige spiegels waar een camera achter een spiegelglas staat
@jantje_555: Een spiegel is geen display.
De truc is dat je het display een volwaardig display laat zijn en ondertussen de camera toch kan kijken zonder dat het permanent tenkoste gaat van het display.
Apple heeft al jaren een patent met vele miniscule gaatjes in het display waardoor de camera achter scherm genoeg te zien krijgt om te gebruiken.

Zooets zal ut wel worden denk ik
Als er iemand is die zoiets kan, dan is het Samsung wel.
Heer en meester qua schermen op dit moment en dat staat als een paal boven water, ongeacht wat je van Samsung vind.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).