Samsung: we zijn te traag met onze beveiligingsupdates

Samsung: Android-toestellen snellere updates tegen beveiligingslekVolgens Samsung moeten Android-toestellen in de toekomst sneller een update krijgen als er grote beveiligingslekken ontdekt worden.

Dit liet het bedrijf vanmiddag weten in een blogpost op hun website. Samsung wil in de toekomst in ieder geval een keer per maand updates afleveren voor zijn toestellen. Op dit moment gebeurt dit namelijk nog te weinig. Overigens werd de blogpost snel weer verwijderd na publicatie. Waarom is nog niet duidelijk.

Eerder schreven we al over de beveiligingslekken in Android-telefoons. De toestellen zouden namelijk gemakkelijk te hacken zijn door middel van mm’sjes of een Hangouts-bericht. Volgens Samsung werkt het bedrijf nauw samen met providers, zodat updates sneller beschikbaar zijn. Op dit moment draait het merendeel van alle Samsung-toestellen op verouderde Android-versies. De nieuwe updates moeten namelijk eerst worden verwerkt door fabrikanten en providers, waardoor het allemaal veel te lang duurt. De helft van alle Android-toestellen draait nog op versies uit 2013 en eerder.

Of de snellere updates beschikbaar komen voor alle Android-toestellen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *