Samsung werkt aan eigen nachtmodus voor camera

samsung-nachtmodus-camera-bright-night
Samsung Bright night moet ’s nachts kraakheldere foto’s zonder flitser verzorgen.

Gelukkig zijn er altijd mensen die het leuk vinden om de programmeercodes van apparatuur na te kijken. Zo vond iemand in de Samsung Camera APK van de nieuwste Samsung Galaxy Note 9 One UI/Android Pie een aantal interessante regels code. Deze regels duiden er sterk op dat Samsung aan een eigen nachtmodus voor haar camera werkt.

Dit is de betreffende string uit de code:

<string name="Title_bright_night">Bright night</string>
<string name="smart_tips_bright_night_description">Suggest mode to take bright pictures even in very dark conditions. </string>
<string name="super_night_guide_capture">Hold your phone steady. Taking picture. </string>
<string name="super_night_guide_ready">Brighten up this shot with Bright night. </string>
<string name="bright_night_summary">Take bright pictures even in very dark conditions </string>
<string name="SM_NIGHT">Night </string>
<string name="SM_NIGHT_description">Take multiple shots and combine them to get brighter, clearer pictures in low light without using the flash. </string>
<string name="bright_night_summary">Take bright pictures even in very dark conditions. </string>

Uit de code kunnen we opmaken dat de nachtmodus de naam ‘Bright night’ krijgt. Ook zien we dat de het de bedoeling is dat je de telefoon recht houdt als de foto gemaakt is. Vervolgens maakt de camera meerdere foto’s die bij elkaar gecombineerd worden tot 1 foto met heldere belichting. De flits is hier niet voor nodig.

Deze zelfde techniek zien we terug bij bijvoorbeeld de Google Pixel3. De verwachting is dat de Bright Night modus voor het eerst operationeel is bij de lancering van de Samsung Galaxy S10 in februari 2019. OnePlus heeft er dan een concurrent bij, niet in de laatste plaats omdat Samsung al eerder verbeteringen aan de camera aankondigde. Experts sluiten niet uit dat de toepassing daarna wordt geïnstalleerd op (dan) oudere modellen zoals de Samsung Galaxy Note 9 of 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *