‘Samsung werkt aan het perfecte smartphonescherm’

'Samsung werkt aan het perfecte smartphonescherm'
Ze zijn al dichtbij.

Is de notch slechts een trend onder sommige smartphonemakers die Samsung in zijn geheel heeft overgeslagen? Het lijkt er wel op. De Zuid-Koreaanse techgigant is met het nieuwe Infinity-O display een eigen weg ingeslagen, zoals we nu kunnen zien met de Galaxy S10. De smartphone heeft geen notch en in plaats daarvan is er een klein gaatje voor de selfiecamera gemaakt.

De volgende stap is die selfiecamera integreren in het scherm. Dat klinkt nu misschien nog als magie, maar de R&D afdeling van Samsung is hier serieus mee bezig. Yang Byung-duk, vice president bij Samsung op het gebied van R&D, heeft aangegeven dat een volledig randloos display met een camera in het scherm mogelijk is over één of twee jaar. We gaan dan naar een technologisch tijdperk waar complete functies verstopt worden in het scherm.

Een fantastische ontwikkeling natuurlijk. Optisch oogt een volledig scherm geweldig en het klinkt erg sexy om te zeggen dat je camera in het display is verwerkt. Met de Galaxy Fold toonde Samsung al aan innovatie niet uit de weg te gaan. Op het gebied van smartphones behoren de Koreanen tot de absolute initiatiefnemers. (via Yonhap)

2 reacties

  1. Tja als je de belangrijkste sensors die face id goed doen werken weglaat kan iedereen een scherm zonder notch ontwikkelen , zelfde met touch ID in scherm , werkt verre van perfect
    Dat ze eerst al deze problemen oplossen voor je van de daken roept dat er een scherm komt zonder notch en cameragat !

    • @gorre: ach … apple heeft al jaren patenten op sensoren onder scherm ( vele microgaatjes in scherm ) … maar een chinees of samsung forceerd een brakke versie om “als eerste” te zijn en de halve wereld trapt er in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *