Samsung werkt al aan opvolger Galaxy Gear horloge

Samsung Galaxy Gear
Het eerste slimme horloge van Samsung is nog niet eens officieel op de markt of er duiken al verhalen op dat Samsung zou werken aan een opvolger. Had Samsung wellicht teveel haast om Apple af te troeven?

Een groot nadeel van de Galaxy Gear is dat hij, momenteel, alleen te gebruiken is in combinatie met de Galaxy Note 3 en de nieuwe Note 10.1. Op termijn kan hij ook gebruikt worden met de Galaxy S3, S4 en Note II, maar het blijft natuurlijk allemaal redelijk beperkt.

De tweede generatie Galaxy Gear waar aan gewerkt zou worden zou kunnen samenwerken met ‘alle’ smartphones die op Android draaien en bovendien beschikken over gps. Het lijkt erop dat Samsung de Galaxy Gear vooral als een soort ‘proef’ op de markt brengt om te kijken in hoeverre consumenten er interesse in hebben.

Voor een tweede versie kan dan wat meer uitgepakt worden. Begin volgend jaar zou de ‘Galaxy Gear 2’ volgens de geruchten aangekondigd worden. Op 25 september wordt de Galaxy Gear gelanceerd voor een adviesprijs van €299. (via: sammobile.com)

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”0_Beurzen/IFA_2013/Samsung_Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Wat moet de afdeling van Samsung, waar ze aan de Gear werken, dan doen. Uit hun neus vreten? Tuurlijk zijn die al bezig met de opvolger. Ze werken nu ook al aan de Note 4, Galaxy S5.

    Apple is zelfs al een jaar bezig met de iPhone 6, sinds de iPhone 5 uit is.

    Beetje vreemd artikel..

    • @gorre: of je ziet het als volgt:

      Apple laat de concurrentie de kastanjes uit het vuur halen wacht af tot duidelijk is wat scoort. Daarna komen ze met hun ‘veilige’ smartwatch op de markt.

      Het wiel zal Apple niet zelf uitvinden, ze houden wel goed in de gaten hoe de concurrentie wielen ontwikkelt en combineren vervolgende de ‘best practices’ in een eigen wiel + Applesausje.

      • @robertr: Apple heeft een beetje faal angst. Bang om te floppen. Weet je de Galaxy Zoom nog? Wordt geen verkoop topper en laat staan een doorbraak. Wist Samsung van tevoren ook niet maar lef hebben ze zeker.

        Daarom gaan de ontwikkelingen binnen Apple ook zo langzaam, ze spelen op safe. Vóór de iPod en iPhone bedachten ze ook van alles om weer in de spotlight te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *