Samsung: “Wij vertragen telefoons niet met software-updates”

Auteur: , 23 Reacties
Samsung reageert op accugate

Geef Samsung een stok om Apple mee te slaan en ze pakken 'm met beide handen aan.

Apple kwam in een shitstorm terecht nadat bleek dat het bedrijf moedwillig iPhones vertraagt. Op die manier moeten iPhones ook blijven werken als de accu achteruit gaat. Inmiddels heeft Apple daar zijn excuses voor aangeboden, maar daarmee is de kwestie nog niet afgedaan.

Andere fabrikanten pakken hun kans om te roepen dat zij er niet voor kiezen om oudere telefoons langzamer te maken. Zo traden HTC en Motorola al naar voren en nu meldt ook Samsung dat zij de processor niet terugschroeven.

“Product quality has been and will always be Samsung Mobile’s top priority. We ensure extended battery life of Samsung mobile devices through multi-layer safety measures, which include software algorithms that govern the battery charging current and charging duration. We do not reduce CPU performance through software updates over the lifecycles of the phone.”23 reacties

Makkelijk scoren natuurlijk ;). Ook wel makkelijk als er maar een paar updates voor zijn. Ik weet niet of het met Samsung net zo gesteld is als met Sony, maar dan kun je met een drie jaar oud toestel al bijna niets meer doen. Dit terwijl een beetje iPhone 5 nog prima werkt.
@willeme: Beetje kort door de bocht door te zeggen dat, als een smartphone “maar” 3 jaar updates krijgt, je na die 3 jaar ineens “bijna niets meer kunt doen”. Telefoon blijft gewoon functioneren.

Note 4 hier van 2014 en de laatste update is van augustus. Dat is ook gelijk de laatste en voor mij de reden om ‘m te rooten en custom Lineage OS 14.1 (Android 7.1.2) er op. Fluitje van een cent.

Xposed installer er op met XTouchWiz, KMod, Amplify en Greenify module installeren en er gaat een wereld voor je open.
@willeme: Heb m’n 4 jaar oude Nexus 5 een paar weken opnieuw moeten gebruiken, omwille van een herstelling aan m’n andere telefoon, en die deed het nog pico bello. Had zelfs de indruk dat die op sommige vlakken sneller was, dan m’n huidige telefoon.
@willeme: Een 1 jaar oude iphone is al haast niet meer te gebruiken omdat deze zo traag als dikke stront in een trechter wordt door Apple’s ‘caring’ update beleid zoals we de afgelopen dagen kunnen lezen.

Mijn Note 4 en de S5 van mijn zoon krijgen nog steeds upsdate, ‘lopen’ als een tierelier en gaan beide nog met gemak een hele dag mee.

Hou eens op met die Apple fabels dat ze tweedehands meer waard zijn en langer meegaan. Totale bullshit.
Grappig … dat zegt een bedrijf die jaren benchmarks bewust met software heeft beinvloed :-) …

En deden ze het maar … dan hadden we geen uitvallende (8 maanden oude) Samsungs gezien op het samsung suport forum.
@dgh74: op een supportforum vind je altijd issues. Hebben we ook met de X gezien met groene lijnen op het scherm bijv.

Besides een benchmark cheat doet niks af aan de user ervaring … een gedownclockte cpu wel degelijk !

Dgh, de Apple spindoctor … tracht alles wat krom is recht te lullen.
@turbobrick: wanneer je je eerst eens zou inlezen dan zou je weten dat de cheat inhoud dat de androids ALTIJD zijn gedownclocked ( behalve bij benchmarks ) …. en guess why….

Ga maar eens googlen turbo …
@dgh74: Grappig altijd; normaal gesproken is Apple volgens jou altijd “uniek”, “als eerste” en/of de “de beste”.

Zodra er een nieuwsbericht komt waarbij Apple de boel probeert te belazeren wordt er met het vingertje gewezen en is het gelijk “dat doet de concurrentie ook!”.
@ffw88: dit meen je niet hoop ik … wat is de titel … en wat heb ik gepost ? LEES NOG EENS …. Samsung downclocked namelijk altijd en nu komen ze met deze reactie.

Ik heb nu geloof ik 5 maal gepost : “ terecht dat apple op de blaren moet zitten “ … en dan kom je met deze reactie

Wat een waste of time
@dgh74: waar is het bewijs dat Samsung downclocked ?
Bij Apple was dat vermoeden altijd al en het is nu bewezen en Apple bied zelfs excuses aan.

Kom eens met echte feiten ….
@turbobrick: ben je lui of dom …. google en lees de uitleg van geekbench bijvoorbeeld.
@turbobrick: kzal je helpen … officieele samsung response ( s4 … rest van ander samsungs en andere telefoons zoek je in 2018 maar op.

Under ordinary conditions, the GALAXY S4 has been designed to allow a maximum GPU frequency of 533MHz. However, the maximum GPU frequency is lowered to 480MHz for certain gaming apps that may cause an overload,

Nu zijn ze er dus achter gekomen dat de S4 ALTIJD op 480 draait … behalve bij benchmarks .

Nogmaals je bent een geote jongen .. deze scheit kan je zelf ook vinden … maar zolang het niet over apple gaat boeit het je niet.
@dgh74: Wat is de bron van die tekst? De Donald Duck?
@nomennescio: ah nog een fandroid met leesproblemen en een google gebrek.

Zoals ik schreef … officiele samsung statement ( met leugens ) nadat ze zijn betrapt …

Google maar
@dgh74: jij snapt er werkelijk waar geen ene ruk van.
Niemand boeit een Geekbench of andere benchmark en hoe de fabrikant daar op in speelt. De meesten leven niet in een benchmark wereld en 95% van de gebruikers weet niet eens wat dat is.
Wat wel boeit is dat de user experience hetzelfde blijft en dus NIET de fabrikant uiteindelijk de smartphone gaat knijpen om een accu issue te verdoezelen.
Dat een phone trager en trager wordt merkt digibeet Hans wel en daar is niemand blij mee.

Lekker belangrijk dat een Samsung underclocked is. Hij zal qua processing power precies zo blijven gedurende het gebruik door de jaren heen.

Laat ik het anders uitleggen, misschien zie je dan de essentie.

Iedere fabrikant van auto’s past zijn product aan voor de folder want geen enkele auto haalt de verbruikscijfers zoals die in de folder staan. Dat weet ook iedereen en niemand die daar echt over van, zelfs geen ene regering op deze planeet tenzij het met emissie te maken heeft maar verbruik is altijd rooskleuriger op papier … Soit …
Nou, bij Apple heb je een auto die steeds een kleinere tank krijgt en de actieradius wordt dus steeds minder. Omdat te compenseren wordt het vermogen geknepen. Dus een lekkere snelle turbo motor waarvan we de boost steeds verder knijpen tot het uiteindelijk een atmosferisch motortje is.

Denk dat de meesten daar echt wel moeite mee zouden hebben en dus echt niet goed !

Kan je lullen wat je wilt maar een epic fail en niet te vergelijken met het beïnvloeden van een benchmark.
@turbobrick: je denkt niet

In dit geval zijn de SPECS 533 … het verkoop praatje zegt 533 … hij draait lager. Dus je koopt een ferrari met 300 km spec … maar hij rijd 200 .. ZO UIT DE FABRIEK … en je betaald de specs. En de fabrikant zegt niet dat ie slechts 200 rijd.

Het apple verhaal is ongeveer hetzelfde … echter het is nu eenmaal bekend dat die motor ( batterij ) nu eenmaal slechter word na een tijd. Komt wel volgens specs uit de fabriek.

Dan kan je kiezen om na 2 jaar slijtage … stil te staan op de rijksweg OF langzamer naar een garage rijden als je daar behoefte aan hebt. ZE HADDEN UT ALLEEN FF MOETEN ZEGGEN … dus JA … FAIL

Mensen met kennis begrijpen dat de batterij slechter word. Dit is geen geheim … en jaren geacepteerd. De oplossing van apple is compleet verkeerd aangepakt. Maar de oplossing anzich is prima. Als ze dit maar hadden gecommuniseerd.

De benchmark beinvloeding is een ander verhaal. Sterker nog … die samsung statement kwam na het betrappen …. die statement is ook weer een leugen omdat daarna weer bleek dat ie altijd op 480 draait ( behalve benchmarks ). En dat deden ze jaren .. dus samsung zei in dit geval “de auto rijd 533 … koop hem “ … dan komt men er achter dat ie 480 rijd … en samsung zegt “ hij rijd soms 480 “ …. en vervolgens blijkt dat ook niet waar en dat ie altijd 480 rijd.

En viola … telfoons erna hetzelfde verhaal … andere androids idem ( OP begin dit jaar nog … google maar turbo )

Dus ik vind de reactie van samsung op de apple fail een beetje hypocriet ZONDER dat ik apple verdedig … want ze hebben OOK gefaald.

Maar goed … kunnen hier nog uren over typen … ben een beetje klaar met apparata en de kortzichtige berichtgeving.
@dgh74: waar staat die 533 MHz ? Nergens in advertenties of in de winkel. Niemand maar dan ook niemand weet hoe snel de cpu doorgaans is en dat boeit 99.9999% van de kopers ook niet.
Een geek weet dat er een qualcomm 835 in zit en dan heb je het wel gehad.
Nergens zie ik advertenties met MHz specs en mensen die daar op selecteren.
Mind you dit is een smartphone en geen custom gaming PC build.

Met andere woorden de mensen krijgen wat ze verwachten .. een snappy toestel dat na 2 jaar nog net zoveel vermogen heeft.
Dat een accu minder wordt weet iedereen en maakt niemand zich druk om.
Dat die accu minder wordt en ook eens de motor geknepen wordt is kut.

Je kan vergelijken met Ferrari’s en gooien met MHz maar we weten wel beter dat pks en nms niet alles zeggen .. het zijn de tijden die bepalen hoe snel een auto echt is.
We hebben in real-life test Al vaker gezien dat er qua snelheid nauwelijks verschil is en dat zelfs de minder potente Android’s soms zelfs sneller zijn voor de dagelijkse tasks.

Sta je dan met je bionic chip en weet ik wat en volledige cpu snelheid om voor 2x de prijs niet echt significant beter te presteren en na 1 jaar duidelijk geknepen te worden.

Het echte probleem is dat je een Apple probleem altijd moet parreren met een ‘ja maar hun doen dat ook …..’
Waarom ? Zelfs ik durf dingen die kut zijn aan Android en Samsung in het bijzonder gewoon te vermelden want sommige dingen zijn gewoon zo.
Andersom geld net zo want ik ben net zo actief op IOS als het om tablets gaat.
@turbobrick: en weer lees je niet …. hoe vaak moet ik “apple FAIL” nog typen ?

Lees het onderwerp van de apparata post dipstick …. ik reageer op de hypocryte reactie van samsung of niet soms ?

Daarbij … mijn vaders 3 jaar oude 6 word niet geknepen. De 2 jaar oude 6S van mijn vrouw word niet geknepen … en mijn vorige 1 jaar oude iphone 7 werd ook niet geknepen. Hangt helemaal van de batterij af …. dus geen STANDAARD knijpen zoals de “concurentie” doet.

Het gaat niet over specs die de consument wel of niet ziet. Het gaat om de reactie van samsung en LG en cornuiten. Die reactie ziet de consument natuurlijk ineens wel …. die reactie word hier hepost … en dipsticks en nutcases nemen die voor waar aan terwijl ik duidelijk probeer te maken dat het verhaal iets GENUANCEERDER ligt.

Thats all … nuance … en geen klakkeloze apple verdediging
@turbobrick: goed lezen :

Samsung was later caught by Ars Technica doing the same thing for Galaxy Note. The company explained at the time that it was doing this to prevent overload — which should, by now, SOUND FAMILIAR to just about everyone — but, as ExtremeTech pointed out, it was blocking everything but benchmark apps.

Geekbench found Sony doing the same. AnandTech added Asus, HTC, and LG. XDA-Developers just recently caught OnePlus as well. All of them were throttling everything but certain benchmark apps — or, rather, un-throttling or boosting only for certain benchmark apps.

Which is what makes LG’s “Never have, never will! We care what our customers think.” and HTC’s “not something we do” fascinating to say the least.

Technically, the statements are true — they didn’t need to throttle down processors over time to prevent overload because those processors weren’t running at peak TO BEGIN WITH

EN GEEN VAN DE BOVENGENOEMDE FABRIKANTEN hebben de klant verteld dat ze telefoons kochten die helemaal niet volgens de specs liepen … zo uit de fabriek.
@dgh74: er is NIEMAND die een smartphone koopt conform benchmark specs.
Men koopt een snelle smartphone in dagelijks gebruik en verwachten dat het zo blijft.
En dus niet softwarematig knijpen vanwege accu degressie.
@turbobrick: en waarom zijn benchmarks dan zo belangrijk dat bedrijven er over liegen en reputatie op het spel zetten ? Benchmarks komen altijd terug in reviews bijvoorbeeld. Reviewers geven een cijfer OOK mbt to benchmarks … daarop gaat een consument kopen naar aanleiding van een review. Moet je eens zien hoe de benchmark van de iphone X is gehyped in reviews. Maar goed jij leeft blijkbaar nog onder een steen.

Maar goed bro … geloof jij maar dat niemand naar specs kijkt ( wanneer je het uitkomt ). Moet je eens zien hoeveel er over de specs gezegt gaat worden als de S9 uitkomt … dan is ut natuurlijk allemaal wel belangrijk. Ow en geloof dat vriend en vijand het er over eens is dat IOS snappier loopt dan android. Maar goed .. dat geef jij never toe natuurlijk.
@dgh74: Benchmarks maken het marketingsproces compleet. Niet meer en niet minder.
Jouw vrouw koopt geen nieuwe iPhone ahv benchmarks en je vader ook gegarandeerd niet. Men koopt een smartphone ahv eerdere ervaringen, de aanbiedingen/abonnementen, prijs en de dingen die belangrijk zijn voor velen zoals de cmaera, geheugen, accuduur, design.
De mensen die hem kopen ahv benchmarks zijn exoten, net zoals de mensen die in de trein dan 2 minuten eerder klaar zijn met het editen van een 12GB 4K filmpje… Totaal verwaarloosbaar en zeker niet representatief voor de markt.
Ze willen een premium toestel en dat krijgen ze ook. Niemand wil downthrottling vanwege een onzin accu verhaal.
@turbobrick: psies … zoals je zegt … benchmark maakt het marketing verhaal compleet. Beinvloed reviews en die weer advertenties bijvoorbeeld ( “ uitgeroepen tot snelste door …. “ ) .. en dat lezen mensen en denken “ dat is het overwegen waard “. Voorbeeldje natuurlijk. En zo kan een simpele benchmark uiteindelijk grote invloed hebben op de verkopen.

En ja … mijn vader en vrouw kopen geen iphone op benchmarks … maar hele volkstammen wel op de gevolgen van benchmarks. Daarom zijn ze zo belangrijk voor de fabrikant. Leverd uiteindelijk miljarden op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).