Samsung wil betere camera’s dankzij Isocell technologie

Samsung ISOCELL sensor
Fabrikanten beginnen steeds meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van camera’s in telefoons en tablets. Naast de race om zoveel mogelijk megapixels te gebruiken zien we ook dat er steeds meer wordt gekeken naar de kwaliteit. Samsung doet dat met een 8 megapixel camera die gebruik maakt van Isocell technologie.

In de door Samsung ontwikkelde S5K4H5YB 8 megapixel camera zijn de pixels beter van elkaar gescheiden waarom beelden scherper en en duidelijker moeten zijn.

ISOCELL technology forms a physical barrier between neighboring pixels – isolating the pixel. This isolation enables more photons to be collected from the micro-lens and absorbed into the correct pixel’s photodiode minimizing undesired electrical crosstalk between pixels and allowing expanded full well capacity (FWC).

Samsung geeft ook aan dat ze nog dit jaar kunnen beginnen met het massaal produceren van deze nieuwe camera. Het zou ons dus niet verbazen als we deze nieuwe technologie terug gaan zien in de Galaxy S5.

Hieronder kan je zien wat voor verschil deze nieuwe technologie maakt.

Samsung BSI vs ISOCELL

Nog geen reacties

  1. De reden dat de kwaliteit van huidige mobiele camera’s zo belabberd is omdat de lichtsensor zo klein is dat de lichtgevoeligheid van de sensor een aantal stops omhoog wordt geschroefd (ISO). Dit resulteerd weer in kwaliteitsverlies zoals ruis en korrel, maar door softwarematige processen probeert de camera deze ruis tegelijkertijd weer te onderdrukken, waardoor de korrel weg is, maar daarmee ook alle details.

    Het dynamisch contrast wordt met de bovenstaande techniek vergroot. Dat is natuurlijk fantastisch, maar er wordt daarmee geen scherpte gewonnen.

  2. @Robert: In de zin; “In de door Samsung ontwikkelde S5K4H5YB 8 megapixel camera zijn de pixels beter van elkaar gescheiden waarom beelden scherper en en duidelijker moeten zijn.” klinkt het beter als “waarom” vervangen wordt, door “waardoor”.

    Leuk al die nieuwigheden, maar de echte verbetering blijft uit, zoals SCscreamGT2 al schrijft, in zijn reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *