Samsung wil Galaxy Fold-klanten als kleuter behandelen

Ja beetje overbodig
Je moet even een middagje vrijmaken als je de Galaxy Fold in de V.S. wilt kopen.

Iedereen die in de Verenigde Staten een Samsung Galaxy Fold aanschaft, kan persoonlijk instructies krijgen over hoe je het uitzonderlijk breekbare toestel moet bedienen. Dan moet je wel een middagje vrijmaken om naar een Samsung Concierge te luisteren voor allerlei tips en tricks rondom Samsung’s revolutionaire toestel.

Volgens TheVerge, dat aanwezig was bij een demo van een dergelijke één op één-instructie, gaat het hier uiteraard om overduidelijke waarschuwingen en instructies. Het medium vergelijkt de verpakking van de vernieuwde Galaxy Fold met dat van een doosje farmaceutische medicijnen; helemaal volgeplakt met waarschuwingen en disclaimers.

De Concierge begeleidt je eerst door twee vellen papier met instructies en aanwijzingen, waarna je het toestel zelf in de hand krijgt. Nou ja, daar zitten ook nog eens allerlei stickers met waarschuwingen op. Dit zijn een aantal van de waarschuwingen die Samsung je geeft:

  • Druk niet op het scherm met harde of scherpe objecten zoals een pen of vingernagel
  • Plaats geen objecten zoals pasjes, munten of sleutels op het scherm
  • Dit apparaat is niet water- of stofbestendig. Stel niet bloot aan vloeistoffen en kleine deeltjes.
  • Doe geen plakkende objecten zoals films of stickers op het scherm en verwijder de bovenste beschermlaag niet
  • Houd uit de buurt van apparaten en objecten die beïnvloed worden door magneten zoals credit cards en implanteerbare medische apparaten. Heb je een geïmplanteerd medisch apparaat in je? Consulteer dan een dokter voor gebruik.

Uit de tips blijkt dat het scherm dus écht heel erg kwetsbaar is en het is dan ook maar de vraag wat Samsung al die maanden precies heeft gedaan. Op basis van de bovenstaande waarschuwingen hebben ze zich vooral gebogen over hoe ze mensen zo voorzichtig mogelijk om kunnen laten gaan met het ding.

Maar alle gekkigheid op een stokje, Samsung is in aanloop naar de re-release van de Galaxy Fold erg eerlijk geweest over hoe breekbaar het toestel nog steeds is. In dit artikel zie je twee platforms de gloednieuwe experimentele luxe-smartphone-tablet-hybride flink op de proef stellen.

Hoe dan ook, de Galaxy Fold komt dus gratis met een instructie van een toegewijde instructeur. Het voelt allemaal een beetje kinderachtig, maar zo weet Samsung in elk geval zeker dat mensen met het toestel weten om te gaan. In de rest van de wereld (maar niet in Nederland) is de instructie niet waarschijnlijk niet beschikbaar.

In ander nieuws blijkt dat Samsung het scherm van de Galaxy Fold eenmalig voor iedere klant repareert voor ‘slechts’ $149 (zo’n €135). Het is niet bekend hoeveel een schermreparatie zonder deze tegemoetkoming zou kosten.

Lees ook: 5 redenen waarom de Samsung Galaxy Fold een flop gaat worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *