Samsung wil goedkopere toestellen updaten naar KitKat

Schattig hoor, zo'n besturingssysteem
Vaak krijgen alleen de nieuwste en duurste modellen van een fabrikant updates. Maar een gelekte lijst suggereert dat ook de goedkopere en oudere toestellen van het merk mogelijk geupdate worden naar de nieuwste Android-versie.

Het zou hierbij gaan om onder andere de S3 Mini, S4 Mini, Ace 2, Ace 3, Core, S Advance, Fame en Fresh. Sommige van deze toestellen zijn niet in Nederland leverbaar, maar andere toestellen op de lijst die SamMobile in handen heeft gekregen zijn al een tijdje uit. Samsung is op deze aan het testen of Android 4.4 goed wil draaien.

Gedeeltelijke lijst met te updaten toestellen

Google heeft de nieuwste Android-telg specifiek geschreven voor toestellen met minder RAM-geheugen en tragere processoren, maar fabrikanten zijn vaak wat terughoudender met het updaten van oudere toestellen. Zij zien veel liever dat de consument overgaat naar een nieuw toestel. Aan de andere kant is de belofte van minstens een paar jaar aan updates van de fabrikant uit natuurlijk een goed verkoopargument van een mid-range toestel.

Wat mogelijk de update tegen houdt is het feit dat Samsung graag zijn touchwiz-interface bundelt met Android. Deze schil is de laatste paar jaar steeds groter en zwaarder geworden, wat misschien te veel is voor oudere toestellen. Maar aangezien die software direct van de fabrikant komt, zou daar wel omheen te moeten werken zijn door de bollebozen uit Zuid-Korea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *