Samsung wil Nvidia-chips verbieden

Samsung-Nvidia
Wegens patentschending wil Samsung ervoor zorgen dat Nvidia-chips niet meer verkocht worden.

Volgens Bloomberg zou Samsung een klacht hebben ingediend bij de International Trade Commission. Als dit door de commissie wordt toegekend, kan het betekenen dat de verkoop van Nvidia-chips in de Verenigde Staten verboden wordt.

Patentinbreuk
Samsung diende de klacht in omdat de chips inbreuk maken op hun patenten. Welke dit precies zijn is nog niet bekend. Als het verbod er komt, heeft dit ook gevolgen voor derde partijen die de chips gebruiken. Bedrijven als Biostar en Evga produceren bijvoorbeeld hun eigen videokaarten op basis van Nvidia-chips.

De aanklacht van Samsung heeft waarschijnlijk ook te maken met de klacht die Nvidia eerder tegen Samsung aanspande. Dit ging destijds over de techniek die in de Galaxy-telefoons zit, waarbij Nvidia een importverbod wilde afdwingen van bepaalde chips. Samsung reageerde daar op door Nvidia aan te klagen van acht patentschendingen, waar nu dus dit verzoek om een verbod bovenop komt.

Nog geen reacties

  1. Hadden ze kunnen verwachten… Al die toko’s die met patent trollen of pantent trol acties hun concurentie veilig buitenspel willen zetten kunnen verwachten dat die toko het een keer hetzelfde terug doet…

    eat shit Nvidia… ik hoop dat het hier beter gaat dan met patent trol apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *