Samsung zou met twee opklapbare smartphones komen

Samsung
Volgend jaar zouden ze op de markt verschijnen. Wat kunnen we verwachten?

Samsung werkt aan twee verschillende toestellen met buigbare schermen. Dat meldt Bloomberg, bekend van de gelijknamige burgemeester. De site citeert de gebruikelijke anonieme bronnen. Verder wordt Lee Seung Woo geciteerd, een analist bij IBK-securities. Woo:

“This product could be a game-changer if Samsung successfully comes up with a user interface suitable for bendable screens. Next year is a probable scenario. Their biggest obstacle was related to making transparent plastics and making them durable, which seems resolved by now.”

De telefoons zouden gebruik maken van flexibele OLED-schermen, zoals we die aantreffen in de Edge-toestellen. Eén van de twee kan dubbelgeklapt worden, de ander zou een 5 inch-scherm krijgen dat kan worden verlengd tot 8 inch.

De betrouwbaarheid van het artikel is… mweh. Zo wordt er verwezen naar Project Valley, een codenaam voor het project die afkomstig lijkt van het soms betrouwbare Sammobile. Meerdere artikelen over Project Valley bevatten een foto van een nieuw te onthullen opklapbaar toestel, dat in werkelijkheid een screenshot is van deze drie jaar oude commercial. Het is een reclame voor een toestel dat niet bestaat: op CES 2013 werd hij tijdens de Samsung keynote aangekondigd met de woorden “Now, let me show you how this future might play out”, zoals je hier kunt zien.

Met andere woorden: een drie jaar oude fake-reclame die moet tonen hoe flexibele schermen in de toekomst in Samsung-telefoons gebruikt kunnen worden. Ondertussen hebben we echter de lancering van de Edge-toestellen gezien. Het enige andere bewijs dat Bloomberg nu levert voor het bestaan van “Project Valley”? Anonieme bronnen, die zo nu en dan opduiken in vergelijkbare artikelen.

Uiteraard is het goed mogelijk dat Samsung hier werkelijk aan werkt. Bloomberg is ten slotte een betrouwbare bron. Maar neem het alsjeblieft met een korrel zout.

Nog geen reacties

 1. Buigbaar is niet hetzelfde als opklapbaar, zoals bij mijn oude vertrouwde Nokia 6600 Fold.
  En wat heeft een plaatje van een gesmolten telefoon hier mee te maken?

  • @madmarky: Ik ken het verschil 🙂 Eén van de twee zou dus opklapbaar zijn, zoals in de post staat beschreven. Samsung zou met twee telefoons komen waarvan er een opklapbaar is en de ander een uitklapbaar scherm heeft leek me niet echt een fijne titel 🙂 Helaas was er geen plaatje beschikbaar van een toestel dat niet bestaat (en er mogelijk ook niet komt :)).

   • @vanderlinindustries: nou, deze bijvoorbeeld:

    [img]http://s3.amazonaws.com/digitaltrends-uploads-prod/2015/09/Samsung-flexible-display-smartphone-promo.jpg[/img]

    of

    [img]http://images.en.yibada.com/data/thumbs/full/94229/685/0/0/0/samsung-is-set-to-release-a-foldable-smartphone-next-year.png[/img]

    • @ffw88: Maar daarmee zou de suggestie gewekt zijn dat dit een van die nieuwe toestellen is, terwijl dit dus juist die mock-up is uit 2013, en dan roept iedereen weer, ‘clickbait!’. Of misschien niet, maar lijkt me misleidend. Een gesmolten Samsung was idd niet de beste keus, geef ik toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *