Samsung’s ex-marketingbaas gaat zijn kunstje doen bij HTC

Niewe marketingbaas bij HTC
Paul Golden was tot begin vorig jaar marketingdirecteur bij Samsung en kon beschikken over immense marketingbudgetten. De vele miljarden die Samsung aan marketing uitgeeft legt het bedrijf geen windeieren. Golden gaat nu zijn kunsten vertonen bij HTC.

Aan de producten ligt het niet bij HTC. Ze maken uitstekende smartphones. Zo wordt de One M8 door velen gezien als de beste Android telefoon van dit moment. Hetzelfde gold indertijd voor zijn voorganger de HTC One. Desondanks verkopen de toestellen slecht en maakt HTC verlies. Hoog tijd dus voor een sterk marketingoffensief.

Paul Golden die vier jaar lang erg succesvol was bij Samsung, moet die kar gaan trekken. Met een proeftijd van drie maanden gaat hij bij HTC aan de slag en rapporteert direct aan mede-oprichter en bestuursvoorzitter Cher Wang. Of HTC net als Samsung nu ook vele miljarden in extra marketing gaat pompen, dat lijkt me niet. Maar het zou leuk zijn wanneer het Golden lukt om HTC op het juiste spoor te zetten, want dat verdient het bedrijf. (via: bloomberg)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *