Samsung’s opvouwbare smartphone is ook een tablet

Tablet-smartphone-hybride
Misschien heel logisch, maar tevens meer info over een interessant project.

In aanloop naar de onthulling van de nog niet genaamde opvouwbare smartphone van Samsung druppelt er langzaam meet informatie binnen over het mogelijk revolutionaire toestel. Zo maakt CEO D.J. Koh duidelijk dat het niet ‘zomaar’ om een opvouwbare smartphone gaat.

Wanneer het toestel met een opvouwbaar scherm is opengevouwen, is het namelijk te gebruiken als tablet, zo zegt Koh tegen CNET. Dat is misschien logisch voor sommigen en triviaal voor anderen. Het schijnt tevens licht op een toestel dat op de bovenstaande screenshots na nog volledig gehuld was is mysterie.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf is al lange tijd bezig om deze sci-fi droom werkelijkheid te maken. Volgens Koh moet een dergelijk stukje technologie wel meerwaarde hebben. “Als we een opvouwbare telefoon afleveren, moet het werkelijk betekenisvol zijn voor onze klanten. Als de gebruikerservaring niet mijn standaard evenaart, wil ik dat soort producten niet leveren.”

Dat is ontzettend logisch en ook precies de reden waarom de landgenoten van Samsung, LG, nog even wacht met een opvouwbaar toestel. Het moet immers nut hebben.

En Koh suggereert dat een dergelijk toestel weldegelijk handig kan zijn. Zo zal men de smartphone voornamelijk in opgevouwen modus (dus als ietwat dikke, gewone smartphone) gebruiken. Wanneer je daarentegen iets wilt kijken of een groter scherm nodig hebt, dan klap je het toestel open en heb je in wezen een tablet. Man, de tabletmarkt bloedt dood maar allerlei bestaande vormen van technologie worden samengesmolten met tablets. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe tablet-laptop-hybrides.

Ondertussen maakt de rest van de smartphone-industrie zich ook klaar voor deze technologie, die eerst ongetwijfeld voor een niche gaat zijn. Zo is Huawei bezig met een opvouwbaar toestel dat zelfs eerder zou moeten uitkomen dan Samsung’s apparaat. Of wat dacht je van deze hypothetische iPhone met buigbaar scherm? Kortom, het is niet de vraag ‘of’ er opvouwbare smartphones komen, maar slechts ‘wanneer’.

4 reacties

    • @gorre: Dat weet je niet … Al zoveel dingen die mensen zeiden destijds.
      ” Zo’n groot ding wil ik niet hoor, zo’n phablet is net een koelkast, daar heb ik een tablet voor ! ”
      Bla bla, en kijk nu eens naar de modellen die verkocht worden … Vrijwel allemaal XL modellen.

      Kortom, we gaan het wel zien.

  1. @gorre
    Ik denk dat je een dikke hit in handen hebt, als je smartphone 1.5 dikker zal wezen met een batterij ipv 4000mAh een 6000 mAh zal hebben.
    ik heb het niet over een opvouwbare telefoon maar over het 1.5x dikker dan je huidige telefoon, met meer batterij plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *