Samsungs QLED TV’s zijn eerste met 100% kleurvolume

Samsungs QLED TV’s zijn eerste met 100% kleurvolume
En dat betekent de helderste kleuren op televisie…

Samsungs nieuwe 2017 QLED TV’s hebben een certificaat gekregen waarmee de televisies als eerste in de TV-industrie gecertificeerd zijn voor de weergave van 100% kleurvolume. Het certificaat bevestigd dus dat de QLED TV’s een constant beeld van hoge kwaliteit tonen aan kijkers.

Het kleurvolume is een norm voor kleurexpressie. Het volume meet twee elementen, kleurengamma en het helderheidsniveau, op het scherm met driedimensionale ruimte. Het kleurengamma meet het aantal kleuren dat kan worden weergeven, terwijl het helderheidsniveau de maximale helderheid van het scherm meet. Hoe hoger het kleurengamma en helderheidsniveau, hoe hoger het kleurvolume van de TV.

Het hoge kleurvolume van de QLED TV’s zorgt voor nog realistischere, accuratere en levendigere HDR-beelden zodat er kraakhelder beeld kan ontstaan.

De televisie zelf lijkt bijna op een schilderij, vanwege de lange poten en het verder slanke uiterlijk.

Het hoge kleurvolume van deze televisies betekent dat het alle kleuren weergeeft, onafhankelijk van het helderheidsniveau. Zo kan een blad van een boom worden gezien in verschillende kleuren van geelgroen tot turqoise. De Samsung QLED TV laat zelfs de meest subtiele kleurverschillen zien en hierdoor worden de beelden levensecht.

Samsungs QLED TV gebruikt een nieuw metalen Quantum dot-materiaal, waardoor de TV een sterk verbeterde kleurenrange en maximale helderheid kan weergeven in meer detail dan normale TV’s. Er kan met deze technologie ook dieper zwart weergegeven worden.

De Samsung QLED TV’s zijn vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland en België. De prijs van deze televisies is nog onbekend. Hopelijk niet zo duur als de 12 duurste televisies bij bol.com.

2 reacties

    • @towi1989: Dus dit is marketing, maar wanneer er over OLED gezegd wordt dat ze perfecte zwartwaarden hebben is het geen marketing? Bijzonder… Het is gewoon een TV die iets anders biedt dan OLED, wat is daar mis mee? Wees blij, meer keus voor de consument. Jouw redenatie riekt behoorlijk naar onderbuikgevoelens andere fanboyism. Laat ze het scherm nu eerst maar eens fatsoenlijk testen voordat je uitspraken doet als “LCD on steroids”. Als uit de test blijkt dat deze LCD beter presteert dan OLED, wat is dan het bezwaar precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *