Sandisk introduceert SD-kaart met 512GB opslagruimte

Auteur: , 2 Reacties
Sandisk introduceert SD-kaart met 512GB opslagruimte

Na de eerste micro SD-kaart met 128GB is het nu de beurt aan een reguliere SD-kaart waar je tientallen uren aan 4K-filmmateriaal op kwijt kunt.

Op de IBC-conferentie in Amsterdam heeft SanDisk de nieuwe heilige graal voor videomakers onthuld. Althans, voor videomakers die hun materiaal graag in 4k schieten. De nieuwe Extreme Pro SDXC heeft namelijk een opslaggeheugen van 512 GB, waarmee SanDisk nu de SD-kaart met de meeste opslagcapaciteit ter wereld aanbiedt.

SanDisk zegt dat de Extreme Pro SDXC UHS een schrijfsnelheid heeft van 90 MB/s, om ongehinderd videomateriaal in 4K (3840 x 2160p) te kunnen schieten. De transfersnelheid bedraagt 95 MB/s.

De prijs voor deze geheugenkaart ligt op een niet misselijke van 799 dollar, omgerekend 618 euro. Er komen ook varianten met 256GB en 128GB opslagruimte.2 reacties

het is een class10, maar wat betekend de 3 ernaast?
UHS Speed class. Minimum 30 MB/s in UHS ondersteunende apparaten. Maar Sandisk zegt dat deze kaart een schrijfsnelheid van 90 MB/s heeft, dus ze gaan nieuwe nummers moeten bijmaken in de UHS class :-)

Zie http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/1996/~/difference-between-speed-class,-uhs-speed-class,-and-speed-ratings

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).