Saudi-Arabië dreigt met blokkade Skype, WhatsApp en Viber

Saudi-Arabië dreigt met blokkade Skype, WhatsApp en Viber
Saudi-Arabië heeft gedreigd om verschillende populaire chat, bel en messaging-diensten te blokkeren als deze zichzelf niet aanpassen aan de wettelijke vereisten van het land. De apps in kwestie zijn onder andere Skype, WhatsApp en Viber.

De Saoedi-Arabische Communicatie en Informatie Technologie Commissie heeft in een verklaring gemeld dat men passende maatregelen zal treffen ten aanzien van deze toepassingen en diensten als deze niet overeenstemmen met de regels in het Arabische land.

Het is tot op heden onduidelijk welke regels de apps breken, maar lokale media zeggen dat de regering graag controle wilt over de apps. Dit kan te maken hebben met de recente politieke protesten, die naar verluidt gedeeltelijk werden georganiseerd via WhatsApp, aldus CNN. De demonstraties zijn tegen de wet en verboden in Saoedi-Arabië.

Het is niet de eerste keer dat de Saudi-Arabische regering problemen heeft met messaging apps. In 2010 heeft het land tijdelijk de BlackBerry messenger-diensten verboden, omdat Research In Motion niet zou voldoen aan de vereiste regelgeving. (via cnet.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *