Scan je oog om deze smartphone te ontgrendelen

ZTE-Grand3
Wachtwoorden zijn ouderwets, en binnenkort kan de vingerafdrukscanner ook aan dit rijtje worden toegevoegd. Tenminste, als het aan deze smartphone met irisscanner ligt.

Het bedrijf ZTE lanceert in China binnenkort de Grand S3, een telefoon die uitgerust is met Sky Eye. Dit programma vervangt het traditionele lock screen van Android, en vraagt geen wachtwoord maar je Eyeprint ID om toegang te krijgen tot je telefoon.

Ogen scannen
Voordat je op futuristische wijze jouw smartphone ontgrendelt, dien je eerst je ogen te scannen met het toestel. Dit doe je middels een speciaal programma, waarbij je een groen lijntje met je ogen moet volgen over het scherm. Dit duurt ongeveer acht seconden, waarna je het nooit meer opnieuw hoeft te doen.

Zodra de Grand S3 namelijk weet hoe jouw ogen in elkaar steken, heeft het slechts een halve seconde nodig om ze te herkennen. Het grote voordeel van Sky Eye is volgens de bedenkers dat er geen extra hardware-benodigdheden zijn om het te laten werken. De meeste smartphones worden tegenwoordig al uitgerust met een goede selfiecamera, en dat is volgens ZTE het enige dat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *