Schaamteloze Apple Watch kopie kost je nog geen 50 euro

Schaamteloze Apple Watch kopie kost je nog geen 50 euro

Wel de lusten, niet de lasten? Deze Apple Watch kopie is een stuk goedkoper dan het origineel.

Hoe trek je als relatief jong merk de aandacht? Door het werk van de grote jongens te kopieëren natuurlijk. Dat is precies wat ze bij het Chinese Realme doen. Dit jonge bedrijf is nog maar twee jaar actief. Inmiddels is Realme ook gevestigd in Europa, maar doet vooral in landen als India goede zaken. Naast smartphones verkopen ze ook accessoires zoals oortjes en.. een eigen Apple Watch.

Het bedrijf zelf zal zijn handen in onschuld wassen. Kijk je echter naar het ontwerp (en de naam) van de Realme Watch dan kun je maar één ding concluderen. Dit is een schaamteloze Apple Watch kopie en ze denken er nog mee weg te komen ook.

Goed, maar wat is dit dan precies? De Realme Watch is een 1.4-inch LCD slim horloge en werkt met een resolutie van 320×320 pixels. Realme levert de smartwatch op Android en is vooral gericht op sportief gebruik. Als je de Watch koppelt aan je smarthphone kun je onder andere de camera en muziek bedienen van je smartphone vanaf het slimme horloge. Op een volle batterij gaat de Watch ongeveer zeven dagen mee.

Het apparaatje gaat verder dan alleen een goedkope rip-off zijn van Apple. Zo kun je er wel degelijk nuttige dingen me. De Realme Watch is in staat om je hartritme te meten. Ook kun je met dit horloge de zuurstof in je bloed meten.

De grote verrassing zit hem in de prijs. Waar een Apple Watch een deftig prijskaartje heeft van enkele honderden euro’s, verkoopt Realme deze Watch in India voor 3.999 roepie. Dat is omgerekend zo’n 48 euro. De Realme Watch is vanaf 5 juni verkrijgbaar.

Nog geen reacties

    • Ach, de meesten willen de tijd weten en hun notificaties binnen krijgen en die dus kunnen merken en zien.
      Het hele dure hartslag gebeuren boeit velen niet en daar kan je dus mega besparen, net zoals op het scherm, ook hier kunnen de meesten af met een veel goedkoper exemplaar.
      Al met al is het prima mogelijk om de meeste basis functies goed werkend te krijgen voor dat geld.

      • Dan zijn er nog veel goedkopere oplossingen dan deze kopie van 50 euries voor alleen tijd en notificaties ( mi band bijvoorbeeld )

        Je slaat zoals gewoonlijk de plank mis en betrekt het weer op jezelf. De meest verkochte watches ( met bijna al het marktaandeel ) zijn JUIST voor fitness en gezondheids doeleinden ( apple watch / fitbit ). Dat dat voor u niet geld wil niet betekenen dat dat voor iedereen geld … ow ja … narcisme

        Daarbij .. men staart zich wederom blind op prijs … maar kwaliteit / software / ondersteuning en mogelijkheden word zoals gewoonlijk weer niet afgewogen …

  1. Och, het prijsverschil zal echt niet alleen in de bouwkwaliteit of de software zitten. Op die producten uit Cupertino zitten marges die vlot richting de 50-75% gaan. Verklaart óók wel het e.e.a.

    • En waar haal je dat margeverhaal vandaan ?

      En kom niet met fandroid blah blah aan. Het is namelijk niet alleen materiaal ( fandroid kortzichtigheid ) maar ook huur gebouwen /. Salaris / research en nog meer kosten.

      Uiteindelijk onder de streep is de marge veel kleiner. Zelfs aan de (relatief) lage kant voor een tech bedrijf

      Apple geeft de volgende indicaties voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020:

      Een omzet tussen de $ 85,5 miljard en $ 89,5 miljard

      Een brutomarge tussen de 37,5 en 38,5 procent ( GEEN 70% NETTO BLAH BLAH )

      Exploitatiekosten tussen de $ 9,6 miljard en $ 9,8 miljard

      Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 200 miljoen
      Een belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

      • Dat is een beetje te kort door de bocht. Wil natuurlijk niet zeggen dat op ieder product dezelfde marge zit . Qua onderdelen zit er wel degelijk meer dan 50% marge. En de bron komt bij Apple zelf vandaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *