Schattig! Van deze panda krijg je energie…

Auteur: , Geen reacties
Panda energiepark in China

... en hij mag de hele dag in het zonnetje liggen.

Stel je voor dat je in China een stuk grond mag gebruiken om een zonne-energiepark aan te leggen. Dan kan je natuurlijk met meetlint en al aan de slag gaan en de zonnepanelen keurig rij voor rij en kleur na kleur in een blok zetten. Dat kan…

Je kunt er echter ook iets leuks mee doen. Precies dat hebben de ontwikkelaars van dit zonnepark bedacht. Zij maakten op de twee heuvels met zonnepanelen een kunstige panda-speeltuin. Op de ene heuvel zit de panda lekker in het zonnetje terwijl zijn ogen glimmen van de energie. Op de andere heuvel speelt een panda met zijn of haar jongen. Ze spelen de hele dag door, want al die warmte geeft natuurlijk meer dan genoeg power.

Energiepark in China in panda-vorm

Hoe liefelijk dit tafereel ook is, tegelijkertijd wordt er op deze productieplants serieus gewerkt. Het betreft hier namelijk de Panda Power Plant van de China Merchants New Energy Group.

In Datong, in het noordwesten van China, leggen zij deze en nog veel meer Panda-vormige energievelden aan. Die gaan de komende 25 jaar 3,2 miljard kilowatt-uur zonne-energie opwekken. Ter vergelijk, dit is zo’n 115 maal de energieproductie van heel Nederland in 2017 en oneindig varen voor deze boot. Hiermee kunnen zij de delving van miljoenen tonnen kolen en uitstoot van zon 2,74 miljoen ton fijnstof voorkomen. Dat zijn met recht hele gezonde panda’s.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).