Schets je iPad vol met de Pencil van FiftyThree

Auteur: , Geen reacties

De makers van de schets-app Paper hebben het plaatje compleet gemaakt door ook een pen op de markt te brengen om in de app mee te werken. En ja, het is de meest chique stylus die je de komende tijd zult zien.

Vinger

Stylussen konden Steve Jobs nooit echt bekoren. De voormalige Apple-baas riep altijd dat de beste stylus een mensenvinger was. Had ‘ie een beslist punt. Maar voor sommige taken is zo’n digipen toch net even wat fijner. De stylus van FiftyThree heet Pencil en maakt verbinding met een iPad middels bluetooth 4.0. Dit doe je door hem links onderin op een icoontje te drukken in de app, je hoeft dus geen menu’s te openen of handmatig te zoeken.

Pencil van FiftyThree

De Pencil wordt geleverd met een houten of metalen buitenkant en heeft de vorm van een timmermanspotlood. Het opladen van de 13,8 cm lange pen gaat door het binnenwerk eruit te trekken en het geheel in een USB-poort te steken. Door de energiezuinigheid van bluetooth 4.0 duurt het een aantal maanden voordat de Pencil weer leeg is.

Gummen

Een leuke feature is dat de achterkant als digitale gum werkt. Daarmee veeg je je schetsen zo weer de vergetelheid in. Ook handig: je kunt gerust je palm op de iPad laten leunen, de app zal dat niet als input herkennen. Hij reageert alleen op de vegen van de Pencil en eventuele nabewerking met de vinger.

De versie van walnotenhout kost in de VS en Canada $59,95, de Pencil van geborsteld aluminium gaat voor $49,95 weg. Bij laatstgenoemde zit overigens geen ingebouwde magneet om hem aan een smartcover te kunnen bevestigen, de houten versie heeft dat wel. Wanneer FiftyThree ze in Europa gaat uitleveren is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).