Schipper gebruikt iPad als navigator, crasht

iPad
Vertrouwen op een tablet als navigator. Doe het simpelweg niet.

De iPad is, net zoals diverse andere tablets, prima geschikt om bijvoorbeeld series op te kijken of om Apparata te lezen. Het apparaat gebruiken als navigatie op een schip van 15 meter is niet zo’n slim idee.

Dat blijkt wel uit het verhaal van David Carlin (34), die met zijn schip tegen een veerboot botste. De beste man gebruikte een navigatie-app op zijn iPad om het ruime sop te verkennen. Hij verloor echter het WiFi-signaal en probeerde de boel weer aan de praat te krijgen. Hierbij vergat hij op te letten wat er gebeurde in de echte wereld.

Zo zag hij een veerboot over het hoofd en een botsing was onvermijdelijk. De veerboot bleef boven water, maar zijn houten schip zonk als een baksteen na de aanvaring. Een reddingsboot kwam er aan te pas om Carlin en zijn passagier veilig op te halen. De schipper kreeg daarnaast een boete van 3.000 pond, omgerekend bijna 3.500 euro. (via Daily Mail)

6 reacties

 1. Typisch een Apple gebruiker: “jamaar het moet gewoon werken!”
  En nul technisch inzicht hebben wanneer iets dat niet meer doet, bijvoorbeeld wanneer je buiten bereik van wifi of mobiele zendmasten komt.

  • @madmarky: Veel Apple gebruikers weten niet eens wat voor besturingssysteem ze hebben. Let maar eens op bij reclame als er een nieuwe app te downloaden is:

   “Te downloaden voor Android, iPad, iPhone en Windows Phone”

   • @ffw88: ze hebben het nieuwste besturingssysteem, zelfs op 5 jaar oude apparaten, dus hoeven ze niet verder te denken, of te dromen van functies die ooit gaan komen, of redelijk tot geheel nutteloos zijn voor de meesten. Gemak ten opzichte van te veel keuze is voor velen een rede om voor Apple te kiezen.

    • @lariekoek: Apple users zijn de Nintendo fans in de game scene …
     Lopen altijd een stap achter en blijven maar teren op dezelfde hits.
     Blijven oude rommel spelen omdat ze wanhopig moeten wachten op wat nieuws terwijl om hun heen de wereld in een sneltrein vaart voorbij raast.

     Als je een Apple user en dan met name de IOS user (de meesten) vraagt wat het zo beter maakt is het enige antwoord, veilig, soepel en gebruiks gemak.
     Verders lopen ze hopeloos achter en steken hun kop in het zand met name bij gebruiks gemakt want veel kunnen ze niet doen of moeten middels 4 apps en workarounds moeilijk doen voor hetzelfde effect.

 2. Alle piloten van kleine tot grote prive vliegtuigen gebruiken ze. De meeste hebben er minimaal 2 bij. Allemaal off line apps. Je moet weten wat voor spul je in je handen hebt, dan gaat het uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *