Schokkende content op Instagram niet direct zichtbaar

Schokkende content op Instagram niet direct zichtbaar
De dienst wil voorkomen dat mensen ongevraagd geconfronteerd worden met gevoelige beelden.

Wereldwijd vindt er een hoop ellende plaats en tegenwoordig zijn het vaak niet de nieuwssites, maar sociale media waar als eerste het nieuws op wordt gedeeld. Een dienst als Instagram hanteert strenge richtlijnen als het gaat om het posten van content. De grens is echter lastig te trekken. Explicite naaktbeelden zijn bijvoorbeeld ten strengste verboden. Maar hoe zit het met een beetje naakt, of content met geweld of gevoelige beelden?

Als Instagram de content toestaat, maar denkt dat de video of foto als gevoelig kan worden ervaren, dan zullen de beelden worden geblurd. Pas bij een handmatige tik van de gebruiker is de content zichtbaar. Instagram heeft naar eigen zeggen de feature gebouwd om te zorgen dat het platform voor een ieder beschikbaar kan blijven. Toch kunnen bijvoorbeeld kinderen met één druk op de knop de gevoelige content bekijken, dus geheel waterdicht is de feature niet.

Met de nieuwe functie introduceert de dienst ook tweestapsverificatie om je account beter te beveiligen. Je kunt tweestapsverificatie instellen door naar ‘Instellingen’ te gaan. Scroll naar beneden en dan zie je ’tweestapsverificatie’. Klik hierop en vervolgens kun je de veiligheidsmaatregel inschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *