Schrijft Samsung op 20 februari smartphone-geschiedenis?

samsung-opvouwbare-telefoon
Anonieme bronnen: Samsung lanceert dan haar eerste opvouwbare smartphone in San Francisco en Londen.

Volgens eerdere geruchten zou Samsung haar eerste opvouwbare smartphone in april 2019 lanceren. Inmiddels blijkt echter dat grote concurrent Huawei plant om een opvouwbare smartphone te lanceren tijdens een event in Barceloa, dat eind februari gehouden wordt. Om ervoor te zorgen dat ze Huawei te snel af zijn zou men nu de opvouwbare Samsung op 20 februari lanceren tijdens twee gelijktijdig te houden events in Londen en San Franscisco.
Anonieme bronnen melden aan Wall Street Journal dat de opvouwbare smartphone al klaar is. Hij zou tijdens de CES, die nu in Las Vegas gehouden wordt, al tijdens een besloten demonstratie aan belangrijke relaties getoond zijn. Het enige waar Samsung nog niet uit is lijkt de naam. Men zou twijfelen tussen Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy F en Galaxy F. Ook het, ongetwijfeld pittige, prijskaartje is nog niet officieel bekend.

Overigens zou Samsung naast dit opvouwbare toestel tijdens hetzelfde evenement ook de totaal herziene Samsung Galaxy S10 presenteren. De betrokkenen zeggen dat Samsung direct drie varianten in omloop brengt. Het zou gaan om de:
– Samsung Galaxy S10 lite met twee camera’s en 5,8″ beeldscherm,
– Samsung Galaxy S10 met drie camera’s en 6,1″ beeldscherm en de
– Samsung Galaxy S10 Plus met vier camera’s en 6,4″ beeldscherm.

Later in het jaar zou er dan nog een extra uitgebreide S10 komen met 5G-netwerkondersteuning en nog uitgebreidere specificaties.

Samsung heeft dit grote aantal releases nodig omdat de markt voor mobiele telefoons verzadigd lijkt. Mensen lijken niet meer automatisch het laatste nieuwe toestel te willen kopen. Daarnaast blijken andere aanbieders, zoals Huawei en Xiaomi, geduchte concurrenten. Mede als gevolg hiervan zag Samsung de verkopen in 2018 met 13% teruglopen. Dit is aanzienlijk meer dan de verliezen in de rest van de markt. Gemiddeld bedroeg de terugval namelijk 8%. Kortom, actie is dus geboden.

Overigens is Samsung niet het eerste bedrijf ter wereld dat een opvouwbare smartphone presenteert. Het eerste model was echter zo lelijk dat dit geen commercieel succes lijkt te worden.

UPDATE 20 feb 2019: de Galaxy Fold is officieel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *