SD-kaartje in je nieuwe Huawei: vergeet het maar

SD-kaartje in je nieuwe Huawei: vergeet het maar
Ook deze techniek gaan we niet meer zien.

De gevolgen naar aanleiding van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten zijn enorm. Aangezien Huawei niet langer mag samenwerken met Amerikaanse techbedrijven zijn er allerlei consequenties gaande.

Naast de consequenties met Google, mag Huawei ook geen smartphones meer maken met een MicroSD-kaartslot. De SD Association is een Amerikaans bedrijf en heeft door toedoen van de Amerikaanse regering noodgedwongen de samenwerking met Huawei stop moeten zetten. Dit heeft tot gevolg dat het geheugen uitbreiden van een Huawei niet meer mogelijk zal zijn met SD-technologie.

De vraag die je vervolgens kunt stellen is afvragen hoeveel mensen dit vervelend gaan vinden. Smartphones komen tegenwoordig met 128 GB, 256 GB of zelfs 512 GB aan opslag. Waar vroeger een SD-kaartje van serieuze toegevoegde waarde was, heb je als gemiddelde consument die extra opslag eigenlijk niet meer nodig. Bovendien maakte Huawei vorig jaar al bekend te werken met een alternatief, de Nano Memory (NM)-kaart. De Mate 20 en Mate 20 Pro, die vorig jaar oktober op de markt werden gebracht, werken al met deze techniek. (via Gizchina)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *