Seagate heeft de dunste 2TB harddisk

Auteur: , 4 Reacties
Ik ben dunner dan jij

Een jaar na hun 500 GB dunnetje, komt Seagate met een superdunne 2 terabyte harde schijf.

Met een dikte van 9,6 millimeter is de USB 3.0 aansluitbare Seagate Backup Plus Ultra Slim zeker een dunne harde schijf te noemen. De concurrentie is op dit moment nog 100% dikker. Naast de 2TB van de harddisk zelf, krijg je ook nog eens 200GB op de Microsoft OneDrive-cloud.

Door zijn dunne formaat is de Seagate Backup Plus Ultra Slim natuurlijk een erg handig extraatje om mee te nemen. De golfbal-achtige dimples geven het geheel een leuk uiterlijk, maar waarschijnlijk zijn ze niet bestemd om de aerodynamische eigenschappen van het apparaatje te verbeteren. Tenzij je natuurlijk een wedstrijdje 2TB-frisbee├źn gaat houden. EN met een prijs van ergens tussen de $100 en $150 is hij ook nog eens best wel affordable.4 reacties

En de aansluiting is? Nog steeds usb 3.0 of de nieuwe usb-c?
Met de USB vraag concludeer je gelijk dat het een externe schijf is. Zo dun lijkt me juist een mooie toepassing in laptopts en ultrabooks toch?
@BeQuietAndDrive: Door alleen naar de foto te kijken, kan je al zien dat het om een externe gaat. Daarnaast worden SSD schijven al langer in laptops gebruikt. Wat aan deze bijzonder is, is dat ze de behuizing ook heel dun hebben kunnen krijgen.
@NiNja: Dat kan zijn maar ik ken wel meer hardware die er geweldig uitziet maar uiteindelijk toch in je PC kast verdwijnt, vandaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).