Seagate heeft de dunste 2TB harddisk

Ik ben dunner dan jij
Een jaar na hun 500 GB dunnetje, komt Seagate met een superdunne 2 terabyte harde schijf.

Met een dikte van 9,6 millimeter is de USB 3.0 aansluitbare Seagate Backup Plus Ultra Slim zeker een dunne harde schijf te noemen. De concurrentie is op dit moment nog 100% dikker. Naast de 2TB van de harddisk zelf, krijg je ook nog eens 200GB op de Microsoft OneDrive-cloud.

Door zijn dunne formaat is de Seagate Backup Plus Ultra Slim natuurlijk een erg handig extraatje om mee te nemen. De golfbal-achtige dimples geven het geheel een leuk uiterlijk, maar waarschijnlijk zijn ze niet bestemd om de aerodynamische eigenschappen van het apparaatje te verbeteren. Tenzij je natuurlijk een wedstrijdje 2TB-frisbeeën gaat houden. EN met een prijs van ergens tussen de $100 en $150 is hij ook nog eens best wel affordable.

4 reacties

  1. Met de USB vraag concludeer je gelijk dat het een externe schijf is. Zo dun lijkt me juist een mooie toepassing in laptopts en ultrabooks toch?

    • @BeQuietAndDrive: Door alleen naar de foto te kijken, kan je al zien dat het om een externe gaat. Daarnaast worden SSD schijven al langer in laptops gebruikt. Wat aan deze bijzonder is, is dat ze de behuizing ook heel dun hebben kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *