Seagate Seven is de dunste harde schijf ter wereld

Seagate Seven is de dunste harde schijf ter wereld
Makers van harde schijven proberen elkaar doorgaans te overtreffen in opslagruimte. Seagate kiest met de Seven voor een nieuwe invalshoek en meldt trots dat het de dunste externe harde schijf ter wereld is.

De Seagate Seven is namelijk slechts 7 millimeter dik. Voor uw referentiekader: dat is dunner dan een iPhone 6 Plus. De Seven heeft 500 GB aan opslagruimte. De schrijfsnelheid wordt door Seagate niet vermeldt. Wel weten we dat ‘ie is voorzien van een USB 3.0-aansluiting en de behuizing geheel uit staal is opgetrokken.

De Seagate Seven, die op de CES in Las Vegas werd gepresenteerd, komt eind januari op de markt. Prijzen liggen in de VS op 100 dollar. Wat de Seven hier gaat kosten is nog niet bekend.

[gv data=”VcbqHM7sKts”][/gv]

[lg_folder folder=”Seagate/Seven/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. Ik zou nu toch geen harde schijf meer kopen, gezien het artikel van laatst waarin stond dat een SSD bijna onverwoestbaar bleek. Enige positieve is dan nog de prijs lijkt me.

   • @Donstil: Snelheidsverschil? Of wordt dat teniet gedaan door de aansluiting op de computer?
    Een SSD kan wellicht ook beter tegen een stootje (geen expliciet bewegende delen).

   • @Donstil: Je hebt gelijk, maar het is toch iets genuanceerder. Je computer updaten met een SSD om het besturingssysteem en de meest gebruikt applicaties op te zetten is een zeer goede update de computer zal veel sneller zijn.

    Een externe SSD behoudt die snelheid bij het overdragen van gegevens (6gb/s tegenwoordig) maar is natuurlijk minder belangrijk dan systeemsnelheid. Daarnaast heeft een SSD geen bewegende delen en is dus beter bestand tegen schokken. De hoge prijs is echter het grote obstakel.. Een 1TB HDD heb je al voor 50 euro. Een SSD van 128GB kost al snel boven de 100 euro. Aangezien een externe opslag vaak zo groot mogelijk dient te zijn, is een HDD vandaag de beste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *