Secret.li: verstuur foto’s die zichzelf vernietigen

Secret.li: verstuur foto's die zichzelf vernietigen
In de nasleep van het privacydebat zijn diensten die foto’s wél tonen, maar niet opslaan erg populair aan het worden. Denk aan SnapChat, en Facebooks tegenhanger hiervan: Poke. Nu is er een dienst die foto’s na een tijd automatisch laat verdwijnen.

De app Secret.li kan ervoor zorgen dat die iets te confronterende foto van gisteravond waarop je in beschonken toestand bellyshots uit het barmeisje drinkt niet bij je werkgever/familie/wiedanook voorbij komt. Met de app kun je foto’s maken of uit je bibliotheek pakken, en vervolgens posten op Facebook met een tijdslimiet. Foto’s kunnen daar een uur, week, dag of maand blijven staan. Daarna zijn ze weer verdwenen. Ook is in te stellen met wie je je fotocontent wel en niet wil delen.

Daarnaast wordt er een soort filter over de foto gelegd, waardoor niet direct te zien is wat er op de pica staat. Voorbeeldje hieronder:

Heimelijk foto's sturen met Secret.li

Deze filters moeten op termijn een verdienmodel gaan vormen voor Secret.li, aangezien ze ooit met advertenties bedekt kunnen worden. De oprichters menen dat er best vraag is naar diensten die het fenomeen fotodelen wél makkelijk maken, maar foto’s niet voor eeuwig bewaren. Het worden dus nog letterlijker ‘momentopnames’. Tenzij iemand een screenshotje van een Secret.li-foto maakt, dan is het effect alsnog teniet gedaan…

Enfin, de gratis app is er momenteel alleen voor iOS, en HIER te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *