Segway werkt aan kart waar je mee kunt driften

Auteur: , 11 Reacties
Segway

Eindelijk werkt het technologiebedrijf aan een product waar ook ons hart sneller van gaat kloppen.

In Nederland kennen we het merk Segway vooral van het malle zelfbalancerende vervoersmiddel. Er waren daadwerkelijk babyboomers die zo’n ding kochten en er kwamen zelfs tours door steden. Helmpje op, op zo’n ding stappen en voor lul rijden maar.

Segway doet tegenwoordig zoveel meer. Vooral via crowdfunding proberen ze projecten te realiseren. Zo waren er eerder dit jaar de Drift W1 rolschaatsen. Een nieuw product wat vooral een gimmick lijkt. Voor petrolheads komt het technologiebedrijf ook met iets nieuws, het gaat om de Ninebot Electric Gokart.

Deze elektrische kart is geen product dat op zichzelf staat. Het is eigenlijk een uitbreiding van de bestaande Segway miniPRO320. De aandrijving komt van een 310Wh batterij. De topsnelheid van de kart bedraagt 24 km/u en 0-20 km/u doet het ding in twee seconden. De kart kan door middel van Bluetooth worden verbonden met een app op de smartphone. Via de app kan onder meer de actieradius en de actuele snelheid worden ingezien.

Via crowdfundingsplatform Indiegogo moet het project van de grond komen. Segway hoopte 20.000 dollar te werven voor het idee, maar dat geldbedrag is met meer dan 2000% overschreden. Inmiddels is er meer dan 400.000 dollar opgehaald. Early birds betalen 1.149 dollar voor een exemplaar. Een losse miniPRO320 kost 469 dollar. De eerste leveringen moeten in november plaatsvinden.11 reacties

Waarom kunnen de laatste tijd geen filmpjes meer afspelen in de volgende browsers, firefox, en explorer, meer kijkers last van?
@pawarana: als je via de app op je smartphone kijkt ff de app verwijderen en opnieuw installeren. Werkte bij mij wel.
@isn1981: filmpjes in de artikelen kan ik niet bekijken. Ga ik naar catagorie videos weer wel.
@pawarana: In de app werkt het prima, maar zodra er een Youtube-embed is in Google Chrome werkt het eigenlijk voor geen meter. Als je dan in de video op de knop “op Youtube” bekijken drukt, dan werkt het zonder problemen.

Weet niet waar dat vandaan komt, denk dat Youtube ze knijpt zodat mensen de filmpjes eerder op Youtube kijken en ze daardoor meer kliks verzamelen en meer reklame verkopen.
Best rap 0-20 in 2 sec
@porschepdk: van 0 naar suf in 2 seconden bedoel je. Ik fiets harder op een omafiets…
@henk_he: ook in 2 sec op de 20 zeker
Mwoah. Mijn Gazelle loopt 40. Denk dat ik toch die houd.
Maar wel leuk speelgoed zo’n kart.
Wat intens suf, helemaal met dat overdreven Amerikaanse veiligheidsgedoe zoals die beschermers
Als je goed luistert hoor je een stofzuiger. Meteen tunen dat ze harder gaan.
Voor petrolheads komt het technologiebedrijf ook met iets nieuws, het gaat om de Ninebot Electric Gokart.

Er gaat niet eens petrol in.

Lijkt me meer een ding voor kinderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).